van der Horst

Stoffel Vandoorne nipt geklopt door Maximilian Günther in eerste Race at Home Challenge

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Tijdens het testevent van de Formula E Race at Home Challenge ging de winst naar Maximilian Günther. Op het virtuele circuit van Monaco - weliswaar de Formule E-versie ervan - pakte de Duitser de pole en kon die omzetten in een overwinning, voor Stoffel Vandoorne en André Lotterer. Daarnaast waren er nog twee Belgen aanwezig in de persoon van Jérôme D'Ambrosio en Sam Dejonghe.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Aangezien rFactor 2 het platform is voor deze races, kon Vandoorne zijn ervaring van de All-Star eSports Battle aanwenden en dat zou snel blijken. Zowel Günther als Vandoorne reden richting de eerste twee plaatsen in de kwalificaties en spurtten nadien ook snel weg van de rest van het veld. We kunnen dus interessante gevechten verwachten de komende acht weken. Daarnaast kleurde Mahindra volledig Belgisch, want zowel Jérôme D'Ambrosio als Sam Dejonghe - invaller voor Pascal Wehrlein - kwamen aan de start. Ze kenden echter geen al te beste race.

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
De Etterbekenaar geraakte al na de eerste bochten verwikkeld in een crash waardoor hij snel uit de race viel. Sam Dejonghe kon lang standhouden, maar moest uiteindelijk ook parkeren nadat hij aangetikt was door Lucas Di Grassi. Ook de simgamers mochten racen in het voorprogramma van de toppers en daar eindigde Graham Carroll op het hoogste schavot. Volgende week begint het officiële kampioenschap. Dan trekken ze richting het virtuele Hong Kong.

Foto's: Formula E - Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 18 april 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons