van der Horst

"Stop met praten over mijn beperkingen" - Robert Kubica

Robert Kubica - Williams FW41
Robert Kubica - Williams FW41
Robert Kubica heeft iedereen opgeroepen om niet meer te spreken over zijn fysieke beperkingen, dit nadat hij terug in actie kwam gisteren tijdens de tweede dag van de wintertest in Spanje. De voormalige Grand Prix-winnaar - en nu reserverijder bij Williams - legde een totaal van 58 ronden af op het Circuit de Barcelona-Catalunya en zette een tijd neer die maar liefst vier tienden van een seconde sneller was dan de chrono van Sergej Sirotkin. Met een chrono van 1:21.495 was de Pool ook rapper dan Lance Stroll, die afgelopen maandag in actie kwam.
Robert Kubica
Robert Kubica
Kubica's comeback naar de koningsklasse van de autosport, na zijn zwaar rally ongeval in 2011, is zeker opmerkelijk te noemen. Nipt graaide de Pool naast het vacante racezitje, achtergelaten door Felipe Massa, en dit in het voordeel van Sergej Sirotkin. Met zijn chrono gisteren liet de 33-jarige Krakauer echter zien dat men zeker nog rekening met hem mag houden. Na de sessie sprak Robert met Sky Sports F1 en maakte van de gelegenheid gebruik om enkele onwaarheden over zijn handicap de kop in te drukken. "Ik heb mij altijd comfortabel gevoeld in de wagen. Het was enkel de media die zei dat ik dat niet was", aldus Kubica.

Robert Kubica
Robert Kubica
"Als ik dingen blijf veranderen (aan de wagen), gaan jullie zeggen dat ik beperkingen heb. Ik denk dat we daarmee moeten ophouden. Als ik in de wagen kan springen en mijn werk kan doen, dan zou dat eigenlijk moeten volstaan." De Pool liet ook weten dat hij zelf te veel over zijn fysieke omstandigheden sprak. "Ik heb mijn beperkingen, en die zal ik nooit verbergen", ging hij verder. "Het probleem is eigenlijk dat ik te eerlijk ben geweest met iedereen, en zij bleven mij steeds dezelfde vragen stellen. Ik beleef nu een goede periode, geniet van mijn rol en ik hoop een positieve boodschap te brengen. En dus niet steeds datzelfde verhaal na zovele jaren."

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 28 februari 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons