van der Horst

FIA GT Series: Nabeschouwing DVB Racing

Het voorbije weekend werd de eerste meeting van de Benelux Supercar Challenge verreden op de Limburgse omloop van Circuit Zolder. Wat is er beter na zo’n weekend dan als eerste leider van het seizoen de volgende afspraak voor te bereiden? DVB RACING en Wim Lumbeeck behaalden een zege en een tweede plaats en verzamelden zo de nodige punten om bovenaan de tabellen post te vatten. “Het seizoen zo aanvatten is motiverend voor het team, de medewerkers, de partners en uiteraard de rijder”, aldus Frank Thuriaux, de teammanager van het team met thuisbasis in Willebroek.
  • Powercars
Jaar na jaar stoomt DVB RACING nu al de schitterende Chrysler Viper GTS-R van Wim Lumbeeck klaar. De wagen oogde ook voor deze nieuwe seizoenstart weer prima en de schijn bedroog niet. Wim Lumbeeck kon eerder deze maand de wagen proefrijden tijdens een testdag op Circuit Zolder en meteen werd duidelijk dat de wagen klaar was voor een nieuw seizoen.

“We besloten samen met Wim om weer voor de Benelux Supercar Challenge te kiezen”, legt Frank Thuriaux uit. “Dat was een bewuste keuze, want in samenspraak met promotor Dick Van Elk konden we een inschrijving bekomen voor de Divisie GT, in plaats van Super Gt, wat gezien de ouderdom van de wagen niet onterecht is. We hebben de bolide aangepast aan de opgelegde vereisten, maar iedereen was er bij voorbaat van overtuigd dat het om een correcte keuze ging.”

Tijdens de eerste race werd duidelijk dat de beslissing correct was en Wim Lumbeeck kon ook de gestelde ambities meteen waarmaken, want ondanks enkele kleinere problemen sleepte hij een tweede plaats in de wacht.

“De eerste wedstrijd was niet bepaald de makkelijkste uit mijn loopbaan”, aldus Wim Lumbeeck. “Na een woelige start en een tik in de eerste bocht kon ik toch als tweede aanpikken in GT, maar even later brak de versnellingspook af. Het was zoeken en tasten omdat ik niet meer kon rekenen op de power shift en constant moest ontkoppelen, gecombineerd met een nog klein resterend stukje pook dat alle moeite van de wereld vroeg om te schakelen. Desondanks vocht ik terug en is een tweede plek een prachtig resultaat.”

Op zondag mocht de Benelux Supercar Challenge het strijdperk net na de FIA GT Series betreden. Volle tribunes dus en daar genoten de deelnemers zichtbaar van. Het werd een mooie tweede race en Wim Lumbeeck reed naar de eerste positie om die niet meer af te staan. Het werd zijn eerste zege op dit niveau, waardoor hij meteen ook leider in de Divisie GT wordt.

Die volgende races worden verreden op de Slovakiaring in Slowakije. “Wim is nog steeds op zoek naar een competitieve piloot om er zijn leidersplaats te verdedigen”, geeft Frank Thuriaux aan. “We hopen op een snelle beslissing, want het is nu wel duidelijk dat het pakket DVB RACING, Viper en Lumbeeck garant staat voor knappe prestaties!

DVB Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 25 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons