van der Horst

FIA GT Zolder: Kwalificatie: Belgen voorin - Poles voor Lumbeeck en Vanbellingen/Sluys

DVB Racing - Chrysler Viper GTS-R
DVB Racing - Chrysler Viper GTS-R
Op Circuit Zolder werd vandaag in het kader van de FIA GT Series het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen van de Supercar Challenge powered by Dunlop. Op vrijdag kregen de coureurs in de vrije trainingen veel rijtijd waarna aan het einde van de middag de kwalificaties op het programma stonden. In die kwalificaties speelde het weer een grote rol, want voorafgaand aan de sessies had een regenbui het circuit onder water gezet.
  • Dreamdrive
In de kwalificatie van de Sport-divisies werd van de deelnemers in de Supersport-divisie de snelste tijd in de slotminuten neergezet door Jeroen Mul en Bas Schouten in de JR Motorsport BMW. In de Sport-divisie werd de snelste tijd gereden door Eric van den Munckhof.

United Autosports - McLaren MP4-12C GT3
United Autosports - McLaren MP4-12C GT3
In de kwalificatie van de GT-divisies werd de baan snel droger en werden de tijden ook steeds sneller. In de Super GT-divisie werd de snelste tijd in de allerlaatste ronde gereden door Glynn Geddie in de McLaren MP4-12C. Hij bleef de sterk debuterende Peter Hoevenaars nipt voor. In de GT-divisie werd de snelste tijd gereden door Wim Lumbeeck in de Viper GT1 en in de GTB-divisie ging de pole position naar Steve Vanbellingen en Ward Sluys in de BMW M3 Silhouette.

JR Motorsport - BMW M3 Silhouette
JR Motorsport - BMW M3 Silhouette
Wim Lumbeeck: “Tijdens de vrije trainingen hebben we nog een pak afstelwerk gedaan en dat heeft zijn vruchten afgeleverd. We kwamen buiten op regenbanden, maar hebben nadien de wagen op droge afstelling gezet en gewacht to de piste opdroogde. Ik kon de pole pakken in Divisie GT en de negende startplaats algemeen voor de start van de eerste manche. Wat betreft de startopstelling voor race 2 wordt de tweede snelste chrono gehanteerd. Maar deze zijn nog niet vrij gegeven. Het weekend is in ieder geval goed gestart”.

 

Foto's: Martijn Wouters



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons