van der Horst

Supercar Challenge introduceert nieuwe divisie in 2013: de Superlights

Supercar Challenge - Superlights
Supercar Challenge - Superlights
De Supercar Challenge powered by Dunlop timmert hard aan de weg. Met seizoen 2012 nog maar net achter de rug presenteerde de Supercar Challenge twee weken geleden al de kalender voor het nieuwe seizoen, maar dat is nog niet alles. In samenwerking met Praga Cars en Radical Benelux start de klasse in 2013 namelijk met een nieuwe divisie: de Superlights. Deze divisie, met daarin de nieuwe Praga R1 en verschillende Radicals, belooft al meteen een vliegende start te maken.
  • Dreamdrive
Iedereen kent de Supercar Challenge voornamelijk van de dikke GT- en toerwagenkanonnen en dit gaat in 2013 dus verder uitgebreid worden. De Superlights gaan binnen de Supercar Challenge namelijk een eigen startveld vormen, waardoor dit naast de GT-divisies en de Sport-divisies het derde startveld van de klasse gaat worden.

Praga R1
Praga R1
Het geheel wordt door Radical Benelux (onder leiding van Henk Thuis en met ondersteuning van de fabrikant) en Praga Cars ondersteund waarbij op alle evenementen een partstrailer met alle benodigde spareparts, bodydelen, motoren etc aanwezig zullen zijn. De deelnemende partijen hebben bovendien nu al een deelnemersveld van minstens 30 deelnemers gegarandeerd, en afgaande op de belangstelling is de verwachting dat dit veld snel verder gevuld gaat worden. Zo zijn er voor de eerste race op de Slovakia Ring al tien extra aanmeldingen van Tsjechische rijders.

Het format van de Superlights is grotendeels hetzelfde als de Supercar Challenge. Zo worden er in een weekend twee races verreden van 50 minuten of een combinatie van twee sprintraces en één lange race. Daarnaast is de puntentelling hetzelfde en worden er ook in de Superlights resultaatseconden toegekend. Bovendien profiteren de Superlights in 2013 van de publiciteit van de Supercar Challenge, zoals tv-uitzendingen op SBS6 en veel aandacht in online en gedrukte media.

De Superlights komen tijdens zes van de negen evenementen van de Supercar Challenge in actie. Het seizoen begint op de Slovakia Ring in Slowakije, en gaat via Zolder, Zandvoort en Spa Francorchamps naar een spetterende finale op het TT-Circuit in Assen.

Kalender Supercar Challenge Superlights 2013

19-05: Slovakia ring Bratislava Slowakije
23-06: SUPERSTARS @ ZOLDER
21-07: DTM Zandvoort
08-09: Trophy of the Dunes Zandvoort
29-09: Racing Festival Spa Francorchamps
20-10: Finaleraces Assen

Tekst & foto's: Supercar Challenge press
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 15 november 2012.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons