van der Horst

Supercar Challenge racekalender 2021 met zeven raceweekenden

Start Supercar Challenge @ Zandvoort
Start Supercar Challenge @ Zandvoort
Helaas verliep het seizoen 2020 voor de Supercar Challenge anders dan verwacht. Al in maart werd bekend dat de testdag niet doorging en naarmate de weken verstreken vielen steeds meer evenementen af of moesten deze worden verplaatst. Het werd en lang voorjaar en begin van de zomer. Maar in augustus was het eindelijk zover en konden er toch tot aan oktober vier raceweekenden afgewerkt worden. Maar nu is het tijd om vooruit te kijken. Zo hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de kalender van 2021. Met uiteraard “fingers crossed” dat we volgend jaar zoveel mogelijk terug kunnen naar het oude normaal.
  • Prospeed Competition
Tim Joosen - Deldiche Racing Norma M20 FC
Tim Joosen - Deldiche Racing Norma M20 FC
Op de kalender van 2021 staan wederom weer 7 evenementen. Gestart wordt er in april op circuit Zandvoort. Daarna is mei wordt er gereden op het circuit van Hockenheim in Duitsland. Het circuit waar de Supercar Challenge voor het laatst in 2011 heeft gereden. Na de races in Duitsland zien we de bekende circuits terug als Spa Francorchamps(2x) en Circuit Zolder (beide in België). De Supercar Challenge mag dan ook weer het publiek vermaken tijdens de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen in augustus en sluit op dit circuit het seizoen ook af in oktober tijdens de Hankook Finale Races.
 
De meeste evenementen (met uitzondering van Hockenheim) worden georganiseerd samen met de Ford Fiesta Sprint Cup, Mazda MX-5 Cup en de nieuwe BMW M2 Cup. Ideaal voor teams die meerdere auto’s hebben in diverse raceklassen.

Kalender seizoen 2021 Supercar Challenge:
 
9-10-11 april: Openingsraces - Circuit Zandvoort (NL)
21-22-23 mei: Creventic 12H – Hockenheim (DE)
4-5-6 juni: Spa Euro Races – Spa-Francorchamps (BE)
9-10-11 juli: Superprix – Circuit Zolder (BE)
6-7-8 augustus: Gamma Racing Day – TT Circuit Assen (NL)
15-16-17 oktober: Racing Festival – Spa-Francorchamps (BE)
29-30-31 oktober: Hankook Finale Races – TT Circuit Assen (NL)

Op 13 november 2021 wordt er op Circuit Zolder de Zolder Race Promotion Night georganiseerd. Dit evenement is tevens open voor inschrijvingen van rijders uit de Supercar Challenge.

Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 25 november 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons