van der Horst

10H Suzuka: Belgen domineren halfweg

Audi R8 LMS GT3 - W Racing Team
Audi R8 LMS GT3 - W Racing Team
Niemand lijkt halfweg de Suzuka 10 Hours iets te kunnen doen aan de heerschappij van Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch en Kelvin van der Linde in hun #25 Audi R8 LMS van WRT. Het Belgische team heeft een comfortabele voorsprong opgebouwd op een groep achtervolgers. De andere Belgen, Bertrand Baguette (#30 Honda) en Alessio Picariello (#21 Audi) komen niet in het stuk voor.
Ondanks de dominantie van de Belgische Audi, kwam de beste start op naam van BMW. Niet alleen behield Martin Tomczyk (#42 Schnitzer Racing) het voordeel van zijn pole positie, hij zag achter zich ook de zusterwagen van Nick Catsburg (#34 Walkenhorst) opdoemen. De M6 GT3 reden niet weg van de concurrentie, maar vormden lang een kopgroep met de WRT Audi en de beste Bentley, de #107 van onder meer Jordan Pepper. De #108, die normaal bestuurd wordt door Maxime Soulet, zag meermaals tijd wegtikken in de pitgarage.

BMW M6 GT3 - Walkenhorst Motorsport
BMW M6 GT3 - Walkenhorst Motorsport
Vooraan was het rijk van BMW uit toen het exemplaar van Walkenhorst uit de race verdween na een aanrijding in het verkeer en Schnitzer Racing de leiding verloor na de tweede pitstop. De auto van de polesitters ligt wel nog altijd tweede, maar wordt op de hielen gezeten door de #125 Audi van Absolute Racing en de Duitsers Haase, Winkelhock en Mies. Mercedes, dat vooral onderling strijdt levert, gaat samen met de overgebleven Bentley in de achtervolging.

Bertrand Baguette (Honda) zag zijn teamgenoot Marco Bonanomi in het eerste uur meteen als een baksteen terugvallen, al moet het gezegd dat de Japanse constructeur over de hele lijn ondermaats presteert. Een herhaling van de top 10-notering in Spa is dus uitgesloten. Ook Alessio Picariello zal niet schitteren in deze editie van de Suzuka 10 Hours, aangezien zijn Audi van Hitotsuyama Racing door een extra pitstop onder meer al twee ronden achterstand telt.

De zwart-witgeblokte vlag voor de vierde manche van de Intercontinental GT Challenge volgt vanmiddag om 13 uur.

Foto's: SRO Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zondag 25 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka 10 Hours.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons