van der Horst

TCR Spa 500: Bert Longin en FordStore Feyaerts hoofdrolspelers in de “Slag om de Ardennen”

Bert Longin - FordStore Feyaerts
Bert Longin - FordStore Feyaerts
Na een succesrijke meeting op het TT Circuit van Assen is de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium komend weekend toe aan het voorlaatste treffen van het seizoen. FordStore Feyaerts trekt erheen als leider in het Ford Dealer Championship en voert met speerpunt Bert Longin ook het kampioenschap aan bij de rijders. Op de snelle omloop van Spa-Francorchamps zullen er geen geschenken worden uitgedeeld en telt elke seconde, elke meter en elk punt bonus dat er kan gescoord worden. Het wordt als het waren een “Slag om de Ardennen”...
“Racen in Francorchamps is en blijft toch steeds iets speciaal. De snelheid, het lange rechte stuk naar Kemmel, de hoogteverschillen en natuurlijk Eau Rouge en de Raidillon: het zijn allemaal items die ertoe bijdragen dat dit circuit door velen het mooiste circuit ter wereld wordt genoemd”, aldus Bert Longin. “Het is zeker geen gemakkelijke omloop en ik denk dat mijn ervaring hier misschien wel in mijn voordeel kan spelen, maar ondertussen zijn er natuurlijk ook velen van de youngster die vertrouwd zijn met het tracé in de Ardennen. Er zal ongetwijfeld zeer snel gereden worden en het zal echt wel van belang zijn om van bij de aanvang van de meeting bij de les te zijn. In de stand om het kampioenschap staat de top dicht bij elkaar, dus 1 puntje extra kan al een groot verschil maken. Daarom is ook de kwalificatie heel belangrijk en aangezien er met de snelste rondetijd in de wedstrijden ook extra kan gescoord worden twijfel ik er niet aan dat het een ware “Slag om de Ardennen” zal worden. Mijn doel is vrij eenvoudig en in 1 woord samen te vatten: winnen!”, besluit een hyper gemotiveerde Bert Longin. 

Tom Feyaerts - FordStore Feyaerts
Tom Feyaerts - FordStore Feyaerts
Ook David Commers van XDnet zet vol in op winst van Bert Longin, doch benadrukt ook de sfeer binnen het team. “We stappen al zowat het hele seizoen van podium naar podium en winnen in Spa is inderdaad een doel, maar ook de goede team spirit en de grenzeloze inzet spelen een grote rol. Er is dus wel druk voor het team, maar het is een gezonde druk, want de sfeer die we hebben opgebouwd in dit kampioenschap wordt hoog in het vaandel gedragen. Voor ons geldt: "team vibes to bring this one home...“

Met Tom Feyaerts zijn we aanbeland bij de rijder die de Ford Fiesta #04 de sporen zal geven in Spa. “Het vorige treffen in Spa werd voor mij niet echt een succes, het was toen helaas snel afgelopen, dus hopen we nu zeker beter te doen. OK, het zal wel raar aanvoelen als we de eerste keer met het peleton La Source uitkomen, daar denk ik wel aan, maar schrik of nachtmerries heb ik niet”, verkondigt Tom. “Met het team staan we natuurlijk ook gebrand op een sterk resultaat van de #24 wagen met Bert. Een sterk resultaat in Spa lukte de vorige keer niet wegens een technisch euvel, een probleem dat we wisten op te lossen. Eén ding staat vast: er zal snel gereden worden in Spa en met de titel als doel twijfel ik er niet aan dat Bert voor elk puntje zal vechten als een leeuw...”

Persbericht FordStore Feyaerts



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 1 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TCR Spa 500.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons