van der Horst

TCR Spa 500: Moeilijk weekend voor Bert Longin en FordStore Feyaerts

Bert Longin - FordStore Feyaerts
Bert Longin - FordStore Feyaerts
We hadden het eerder over de “Slag in de Ardennen” voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium en gelukkig is 1 veldslag niet altijd bepalend om de oorlog te winnen of te verliezen. Afgelopen weekend zagen we wel heel wat verschuivingen aan het front en werden de stellingen anders ingenomen. Het geplande slotoffensief in Assen heeft voor Bert Longin en FordStore Feyaerts een andere wending gekregen en wordt een aanval vanaf de tweede lijn. Maar dergelijke aanvallen bleken al vaak bepalend in het heetste van de strijd...
Tom Feyaerts - FordStore Feyaerts
Tom Feyaerts - FordStore Feyaerts
De omloop van Spa-Francorchamps is ons blijkbaar niet echt gunstig gezind”, opent Tom Feyaerts. “We begonnen nochtans goed aan de meeting met een sterke oefensessie op donderdag en goede vrije trainingen op vrijdag. We vonden al snel een goede setup voor een droge omloop en werkten best wel een goede kwalificatie af. Zelf kon ik in die kwalificatie niet alles geven want ik merk dat ik zelfzekerheid mis in regenachtige omstandigheden. Bovendien had ik niet de ideale setup, waardoor de wagen snel uitbrak op het natte asfalt. Dat was ook zo bij de eerste race en ik zag meerdere wagens die het moeilijk hadden in deze condities. Toch kon ik mijn rondetijden gevoelig verbeteren naarmate de race vorderde en kreeg ik een betere voeling met de wagen. Natuurlijk was het balen voor Bert Longin, die in de opwarmronde van de baan schoof en na een passage in de pitlane slechts 1 rondje kon afwerken. Dat was iets dat eventjes niet in ons scenario stond...”
 
Bert Longin - FordStore Feyaerts
Bert Longin - FordStore Feyaerts
Race 2 kende een hectische openingsronde, waarin ik zelf een 8-tal plaatsen kon winnen”, vervolgt Feyaerts zijn verhaal. “Er waren tal van schuivers, velen lieten zich verrassen door een oliespoor in de remzone naar Combes en al vlug verscheen (tot 2 maal toe) de Safety Car op de baan. Bert verloor een pak plaatsen in deze chaos en kwam zelfs achter mij te rijden. Maar hij reed een ijzersterke tweede wedstrijdhelft en werd nog als tweede afgevlagd. We hebben de schade dus kunnen beperken in de tweede wedstrijd, maar zijn geen leiders meer in het rijders- en teamkampioenschap, twee klassementen die er na de races in Spa helemaal anders uitzien. In het Ford Dealer Team Championship staan we op slechts 1 puntje van de leider in de tussenstand en in het rijderskampioenschap is er mits een sterke slotmeeting in Assen voor Bert ook nog niks definitief verloren. Maar alvorens ons te focussen op de races in Assen gaan we met z´n allen eerst duimen voor Bert, die samen met het Agoria Solar Team deelneemt aan de Bridgestone World Solar Challenge, een race voor wagens op zonne-energie van meer dan 3000 kilometer door de Australische Outback”, besluit Tom Feyaerts.

FordStore Feyaerts
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 7 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TCR Spa 500.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons