van der Horst

TCR Spa 500: Pole position voor Philippe Huart en Hanne Terium snelste Junior!

Philippe Huart
Philippe Huart
Op een doornatte piste en op amper 5’ van de geblokte vlag slaagde Philippe Huart erin om met 3.19.247 nipt de snellere te blijven van Nederlander Jop Rappange (3.19.968)! Vanop die plaats kan de rijder van Ford Peerlings/Ford Belgium zich inderdaad opwerpen als de 4de man in de titelstrijd die tot hiertoe was toegespitst op het trio Bert Longin-Kenny Herremans-David De Saeger. Longin eindigde 6de (en 2de Belg), De Saeger 8ste (3de) en Herremans 11de (5de)!
“Deze ochtend voelde ik mij al goed in de regen en nadat ik in de Raidillon en het verdere gedeelte de grenzen van het toelaatbare had afgetast, wist ik waar en hoe ik veilig kon doorsturen en was meteen 3de,” klonk een overtevreden Huart na afloop. “Ik werd in mijn missie een beetje geholpen door het opleggen van nieuwe voorbanden en het kundige advies van mijn mecanicien. In de waarachtige carwash viel er daarop niet te racen en doordat ik plots minder auto’s in mijn buurt zag, kon ik solo een snelle ronde rijden: de klus was geklaard!”

Hanne Terium
Hanne Terium
Met een knappe 10de plaats – en 4de bij de Belgen - was Hanne Terium de snelste Belgische Junior en bleef er ruim de baas van Nathan Vanspringel, Alexander Borgmans, Giovanni van Lil en Mathieu Eloy. Borgmans toonde zich lange tijd de sterkste Junior, terwijl debutant Eloy zich kwam mengen in de strijd om de 2de plaats met Vanspringel en Van Lil, totdat La Terium op 4’ van de eindmeet orde schepte en haar stempel drukte op de Belgische Junior, voor Vanspringel, Borgmans, Van Lil en Eloy. Het staat nu al vast dat we niet gaan gokken over de naam van de Junior die het meeste punten gaat scoren in één van de twee races, maar hoogspanning hangt in de lucht!

Zaterdag 5 oktober staat Race 1 op het programma om 9u15 en Race 2 wordt klokke 13u20 op gang geschoten.

Voor Race 1 worden de eerste vijf rijen opgesplitst tussen de Belgen en de Nederlanders en bovendien omgedraaid. Hierdoor start Kenny Herremans in ‘pole position’, voor Hanne Terium, David De Saeger, Bert Longin en dus Philippe Huart. Ook voor Race 2 geldt een splitsing van de Top 5 van zowel Belgen als Nederlanders, maar in de juiste volgorde en krijgt het snelste land de “pole position” en dat is dus Belg Huart die daar de toon zal zetten, voor Longin, De Saeger, Terium en Herremans. Volgen dan, volgens Dutch Belgian rangorde, Vanspringel (15de), Borgmans (17de), Van Lil (18de), Eloy (19de) Feyaerts (23ste) en Versluys (24ste).

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup Belgium

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op vrijdag 4 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TCR Spa 500.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons