van der Horst

Team Mulsanne tekent alsnog present

Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR
Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR
Het heropenen van het registratievenster tot 14 augustus, het feit dat ook teams met slechts één wagen aan de WTCR-serie kunnen deelnemen en de tot zes Europese meetings teruggebrachte kalender heeft wel degelijk effect. Zo bevestigde Romeo Ferraris, de raceorganisatie achter het Team Mulsanne, alsnog zijn deelname met één Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR aan het WTCR. Wie de Italiaanse schone zal bemannen, wordt op 26 augustus bekendgemaakt.
Het team uit het Italiaanse Opera in de buitenwijk van Milaan haakte aanvankelijk na twee seizoenen af om zich op de nieuwe PURE ETCR-serie te concentreren en wereldwijd zijn klantenteams bij te staan. Maar de samenloop van hogervermelde maatregelen, gekoppeld aan het feit dat beide wagens nog steeds in de werkplaats staan en dat de Adria International Raceway als decor voor de seizoensfinale fungeert, brachten Romeo Ferraris Operations Manager Michela Cerruti op andere gedachten. 

De in de Italiaanse kleuren getooide lichtgewicht Alfa's droegen vorig jaar met twee overwinningen, één DHL Pole en negen podiums hun steentje bij tot het spektakel. Kevin Ceccon en Ma Qinghua sloten het seizoen 2019 af met een veertiende, resp. zestiende plaats. 

Het WTCR-seizoen gaat op 12 september van start op de Salzburgring.

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 21 augustus 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons