van der Horst

Team Mulsanne tekent 'JayKay' Vernay

Jean-Karl Vernay - Team Mulsanne
Jean-Karl Vernay - Team Mulsanne
Niemand minder dan Jean-Karl Vernay werd door Team Mulsanne aangezocht de Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR by Romeo Ferraris naar nieuwe successen te loodsen. Toen Audi Sport vorig jaar de WTCR-stekker er uittrok leek het toerwagenverhaal van de oud-Audi-fabrieksrijder nochtans ten einde, maar de 32-jarige Fransman komt nu alsnog als privérijder aan de start met de Italiaanse squad van Michela Cerruti.
Jean-Karl Vernay - WRT Audi RS3 LMS TCR
Jean-Karl Vernay - WRT Audi RS3 LMS TCR
Vernay is met negentien overwinningen, waarvan vier in WTCR, één van de meest ervaren én polyvalente rijders in het internationale TCR-wereldje. 'JayKay' bleek dan ook de perfecte keuze voor het Milanese team dat qua testwerk sowieso al tegen een heuse achterstand aankijkt in een serie die daarenboven met een nieuwe bandenleverancier (Goodyear) in zee gaat. 
 
 "Dit zijn heel moeilijke tijden, ik had de hoop op een WTCR-stuur dan wel nooit opgegeven, maar ben niettemin bijzonder opgelucht met deze kans" klinkt het. Net als in 2018 reed Vernay ook vorig jaar voor het Belgische Leopard Racing Team Audi Sport/WRT, maar met een Audi RS 3 LMS die merkbaar snelheid tekort kwam, moest JK zich na een moeilijk seizoen tevreden stellen met een tiende plaats.

Jean-Karl Vernay
Jean-Karl Vernay
'Ik verwacht niet dit jaar een halve seconde sneller te zullen zijn dan Kevin Ceccon of Ma Qinghua (die in 2019 de Alfa's bemanden - nvdr) want beiden deden een uitstekende job. Dankzij mijn ervaring hoop ik wel wat constanter te presteren, iets waar ik ook de voorbije twee seizoenen op focuste. Tot dusver kon ik één dag met de wagen testen en staat er nog een dag met de Goodyear-rubbers gepland. Ik ken de auto nog niet voldoende om een streefdoel voorop te stellen, een stek in de top 10 zou een primeur zijn voor het team, al hoop ik zelf op enkele podiums en een top 5-klassering. Ik analyseerde alle meetings van de voorbije twee seizoenen, de auto heeft zeker potentieel.

De verstandhouding met mijn ingenieur, met Michela Cerruti en Mario Ferraris is prima, het feit dat zij mij hun vertrouwen schonken werkt motiverend, zeker voor iemand die stilaan alle deuren dicht zag gaan en wiens telefoon stil bleef. Ik heb er al 60 uur Italiaanse les op zitten en daar houdt het niet mee op. Als je wil dat het hele team zich voor 100, soms zelfs voor 150% voor jou inzet, dan moet je met elk crewlid in het Italiaans kunnen communiceren".


Vernay en Team Mulsanne vinden we op 10 september terug op de Salzburgring voor de collectieve test, twee dagen voor de langverwachte start van het seizoen aldaar.

Foto: Romeo Ferraris & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 26 augustus 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons