van der Horst

Testday: Voorbeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Zoals enkele weken geleden al werd aangekondigd, stevent de jaargang 2017 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux af op een weergaloos succes. Is het trouwens verwonderlijk dat de deelnemers staan te drummen om zich in te schrijven, met een kalender die bestaat uit Spa-Francorchamps, Zandvoort, het Circuit van de 24 Uur van Le Mans, een tweede keer Zandvoort, Zolder en Barcelona, en dat telkens in het kader van prestigieuze meetings? De organisator en promotor van de snelste merkencup van de Benelux heeft dan ook al achttien inschrijvingen voor het volledige seizoen geregistreerd… en dat is nog niet alles! De samenwerking met de Porsche Carrera Cup France wordt trouwens voortgezet en beide pelotons zullen dit seizoen tot driemaal toe het asfalt delen.
  • St. Paul
Om het officiële startschot te geven voor deze meer dan veelbelovende campagne en de teams de kans te geven om de eerste races in het kader van de Belgische manche van het World Endurance Championship (WEC) optimaal voor te bereiden, wordt er op donderdag 6 april een Testdag op poten gezet op het Circuit de Spa-Francorchamps. “Verschillende teams uit België, maar ook uit Frankrijk, hebben hun aanwezigheid op de testdag al bevestigd”, kondigt Severine Ulenaers aan, Series Manager van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. “Als kers op de taart hebben enkele teams uit de Porsche Supercup interesse getoond, waardoor we ook de nieuwe Porsche 991 Cup Generation 2 op het circuit zullen zien, een Première voor ons land!”

Om het feest compleet te maken wordt de officiële Testdag van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, zoals dat vorig jaar meermaals het geval was, gecombineerd met een Trackday voor eigenaars van Porsche. Zij worden opgedeeld in twee groepen – Warming-up voor de debutanten en Sport voor de rijders met meer ervaring – die het mooiste circuit ter wereld kunnen betreden, tijdens sessies die worden georganiseerd tussen de tijd die voorbehouden is aan de competitiewagens van de Porsche Cup. “Eens te meer wordt het een mooi en exclusief evenement van Porsche”, verheugt Severine Ulenaers zich. “Het is nog altijd mogelijk om zich in te schrijven, dus niet getreuzeld! De liefhebbers weten wat hun te doen staat…”

De teams die zullen deelnemen aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2017 gooien stilaan hun kaarten op tafel. Dat is het geval voor Speedlover Racing, dat niet minder dan… vijf wagens aan de start brengt, tegen drie voor GP Elite, twee voor Belgium Racing, drie voor DVB Racing en hun hernieuwde samenwerking met GO Motorsport, met daarnaast Car Tuning Lease Motorsport, Mediacom en enkele nieuwe gezichten. Zo bereiden het Duitse team Toksport WRT en de Nederlanders van Squadra Aragosta by PG Motorsport eveneens hun deelname voor! Tijdens de openingsmanche in Spa-Francorchamps, in het kader van het WEC, wordt tot slot ook Kronos Porsche Center Gembloux aan de start verwacht om zijn twintigjarig bestaan te vieren.

“We zijn verder bijzonder opgetogen met de komst van zes rijders onder de 26 jaar oud, die worden bijgestaan door de coaches van ons Junior Program”, kondigt Severine Ulenaers aan. “Het bewijs dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux definitief zijn plaats heeft verworven bij de competities die een perfecte opleiding bieden voor jonge rijders die hopen op een carrière in GT, bijvoorbeeld. Kortom, we kunnen niet wachten om te beginnen aan dit seizoen 2017, dat halt houdt op typische locaties als Spa, Le Mans en Barcelona. Maar eerst is het dus tijd voor Francorchamps…”

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 22 maart 2017.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons