van der Horst

Thierry Boutsen terug achter het stuur van een racewagen

Thierry Boutsen in de BMW M6 GT3
Thierry Boutsen in de BMW M6 GT3
Verrassing vorige week tijdens de testdagen voor de GT World Challenge Europe wanneer Thierry Boutsen plaatsneemt achter het stuur van de BMW M6 GT3 van het Boutsen Ginion Racing. Het was geleden van zijn crash tijdens de 24 uren van Le Mans eind jaren negentig dat Thierry Boutsen nog het stuur nam van een racewagen met uitzondering van enkele demonstratieronden in een oude Formule 1.
Thierry Boutsen reed enkele ronden met de BMW en vond de wagen makkelijk bestuurbaar, het aantal pk’s mocht wel wat meer zijn voor het gewicht van de bolide vond onze oud-F1 rijder. Het is niet de bedoeling dat Boutsen een terugkeer maakt naar de competitie. Normaal gezien blijft het bij die ene testsessie, maar in ieder geval heeft hij laten zien dat hij nog steeds aan een stuur kan draaien.

Bas Leinders
Bas Leinders
Thierry Boutsen was trouwens niet de enige Belgische oud-F1 rijder die terug achter het stuur van een racewagen kroop. Ook Bas Leinders testte enkele dagen eerder in Barcelona een GT3, namelijk een van de McLaren 720S GT3 van Optimum Motorsport. Bas Leinders fungeert onder meer als teammanager voor het Britse team dat twee McLaren’s inzet in de GT World Challenge Europe en hij wou zelf de wagen eens aan de tand voelen. Ook Leinders, die al vijf jaren niet meer in competitie reed, heeft geen plannen voor een terugkeer naar de competitie. Onze landgenoot is er van overtuigd nu hij zelf heeft aangevoeld hoe de wagen reageert hij beter kan communiceren met de rijders over het weggedrag van de wagen.

Foto's: Boutsen Ginion Racing & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op vrijdag 20 maart 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons