van der Horst

Timo Glock test BMW M3 DTM in Valencia

Timo Glock test de BMW M3 DTM in Valencia
Timo Glock test de BMW M3 DTM in Valencia
Timo Glock zal zoals verwacht deze week gaan testen voor BMW in de DTM. De Duitser zakt voor het Beierse merk af naar Valencia waar de eerste gezamelijke testen van het jaar plaatsvinden. Marussia F1 verbrak in onderling overleg met de dertig-jarige Duitser eerder deze week nog het contract. Met de test lijkt Glock op weg naar een definitieve switch van de Formule 1 naar de DTM. Voor zeven van de acht zitjes bij BMW zijn reeds namen ingevuld, terwijl Maxime Martin vorige week nog werd aangekondigd als test- en reserverijder.
Voor Glock is deze test alvast een terugkeer naar zijn roots aangezien hij in 2000 en 2001 monoposto-ervaring opdeed in de Formula BMW Series. De Duitser won in 2001 overigens het Formula BMW ADAC-kampioenschap. Drie jaar later debuteerde hij in F1 bij Jordan ter gelegenheid van de GP van Canada.

Timo Glock
Timo Glock
Ook in 2007 keerde Glock al eens terug naar de BMW-schaapsstal, als testrijder voor het BMW Sauber F1-team; dat zelfde jaar behaalde hij ook de titel in GP2. Van 2008 tot en met 2012 heeft hij 91 Grand Prix' achter zijn naam staan.

"Ik bewaar goede herinneringen aan de periode bij BMW Motorsport en kijk werkelijk uit naar de test met de BMW M3 DTM in Valencia, temeer daar ik er ook enkele bekende gezichten zal tegenkomen" aldus Glock.


Foto's: Georges De Coster & BMW Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 22 januari 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons