van der Horst

Timo Glock weg bij Marussia F1 ondanks lopend contract

F1 - Marussia - Glock & d'Ambrosio
F1 - Marussia - Glock & d'Ambrosio
Timo Glock, goed voor bijna 100 starts in F1, verlaat de Russische renstal Marussia. De ervaren Duitser kwam drie seizoenen aan de bak Marussia F1, waaronder één jaar met onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio. De samenwerking tussen Marussia en Timo Glock wordt dus vroegtijdig afgerond, want Glock had nog een contract tot eind 2014 op zak. Wie het zitje bij Marussia gaat invullen is nog niet zeker. Eerder werd Charles Pic reeds aan de kant geschoven ten voordele van Max Chilton.
Glock was ooit testrijder bij Sauber BMW en via dit contact werd de link gelegd richting DTM waarin hij mogelijk deze week nog zal testen in Valencia.

De F1-teller van de 30-jarige Duitser stopt voorlopig op 94 GP’s, waarvan 57 voor Marussia, 33 voor Toyota en 4 voor Jordan.

Hij startte zijn carrière op zijn 18de in de BMW Formula Junior Cup om dan via de Duitse F3 en de International F3 Euro series door te stoten in 2004 bij Jordan. Nadien week hij uit richting Champ Car om dan via winst in de GP2 Series opnieuw een zitje te veroveren in de F1 als testpiloot bij BMW Sauber. In 2008 ging hij aan de slag bij Toyota als teammaat van Jarno Trulli en pakte dat jaar met een tweede plaats in Hongarije zijn eerste podium in de F1. Het jaar nadien scoorde hij nog tweemaal een podiumplaats in Singapore (2de) en Maleisië (3de). Nadien ging het voor drie seizoenen richting Virgin en de rest van de story kennen we. 

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Formule 1 op maandag 21 januari 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons