van der Horst

TMG test Toyota GT86 te Circuit Zolder - Belcar een optie?

TMG - Toyota GT86 Cup VLN
TMG - Toyota GT86 Cup VLN
Afgelopen donderdag was Toyota Motorsport GmbH aanwezig te Circuit Zolder voor een testsessie met de Toyota GT86 CS Cup. Autosport.be sprak met verantwoordelijke Oliver Kröll over de intenties van het programma en de mogelijkheden van de wagen naar de toekomst. De Duitser lichtte toe waarom men denkt over een zeer goed strijdwapen te beschikken voor onder meer het Belcar Endurance Championship.
Oliver Kröll
Oliver Kröll
"Vanuit TMG willen we een zo breed mogelijk publiek laten kennismaken met onze Toyota GT86 CS Cup", licht Kröll toe. "Circuit Zolder is redelijk centraal gelegen, wat het voor ons een aantrekkelijke locatie maakte voor dergelijke test. De wagen wordt op dit moment voornamelijk ingezet in de VLN, waar er voor elke wedstrijd een tiental inschrijvingen zijn, daaronder ook belgen zoals Brody en Olivier Muytjens die momenteel een tweede plaats in de tussenstand bekleden."

Toyota GT86 CS Cup
Toyota GT86 CS Cup
"Voor ons was het evenwel belangrijk om een product in de markt te zetten dat gedegen is, gekoppeld aan een zeer betaalbare prijs (va. 48.900 nvdr.) en tenslotte een brede waaier aan mogelijkheden wat betreft het inschrijven. Zo zou de Toyota GT86 CS Cup perfect kunnen meedraaien in de 24H Series van Creventic en zelfs het Belcar Endurance Championship en bij uitebreiding de 24 Hours of Zolder. Zeker voor die laatste wedstrijd lijkt mij dit een uitgelezen strijdwapen; we draaiden bijvoorbeeld rondetijden van 1:50 hier te Circuit Zolder. Dat is niet onaardig voor een auto met 212pk en een zeer lage runningkost", aldus Kröll.

Toyota GT86 CS Cup
Toyota GT86 CS Cup
Naast Olivier Muytjens en Philippe Broodcooren is er overigens nog een Belgische link met de Toyota GT86 CS Cup. Toyota-dealer Dominique Holvoet uit de regio Dendermonde beschikt namelijk over een exemplaar van de Toyota GT86 CS Cup; helaas zien we de bolide slechts sporadisch op de piste bijvoorbeeld tijdens een track day op Spa-Francorchamps of Circuit Zolder. Teams of rijders die interesse hebben in deze wagen, kunnen overigens contact opnemen met Oliver Kröll op het e-mailadres Oliver.Kroell@toyota-motorsport.com voor meer informatie.


Foto's: Ronald Janssens & TMG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 14 september 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons