van der Horst

Tom Boonen aan de start van het Franco Fun Festival, nieuwe kleuren voor Clubsport Racing

Clubsport Racing - VW Fun Cup #415
Clubsport Racing - VW Fun Cup #415
Clubsport Racing heeft het seizoen 2019 van de VW Fun Cup powered by Hankook aangevat met twee podiumplaatsen: een overwinning in de Fun-categorie voor de #415 in Mettet en een derde plek in de Pure-klasse voor de #114 in Magny-Cours. Het team uit Vlaams-Brabant, dat beide wagens met een flashy livery heeft uitgedost ontworpen door teampartner Castaar, wil die prestaties herhalen tijdens het komende Franco Fun Festival. Ze krijgen daarvoor de versterking van niemand minder dan wielerlegende Tom Boonen.
De nieuwe kleuren van Clubsport Racing...
De nieuwe kleuren van Clubsport Racing...
Marnik Battryn en Johan Huygens delen voor het eerst dit seizoen het stuur van de VW Fun Cup Evo3 #415 met Tom Boonen, die in 2017 zijn debuut maakte in de discipline, ook vorig jaar al bij Clubsport Racing actief was en nu terugkomt voor alle resterende wedstrijden van het seizoen 2019. “Door professionele verplichtingen kon ik in Mettet en Magny-Cours niet van de partij zijn, maar alle overige wedstrijden staan wel op mijn programma”, klinkt het bij de wereldkampioen wielrennen van 2005. “Ik heb de eerste twee races van het seizoen natuurlijk wel op de voet gevolgd en heb gemerkt dat de lat voortaan nog hoger ligt. Het wordt een serieuze uitdaging, maar we zijn er klaar voor!”

Ondanks enkele technische problemen tijdens de uitstap naar Frankrijk, bevindt de #415 zich nog altijd op de derde positie van het Fun-klassement (voor teams zonder Top Gun-rijder), op amper elf punten van de leiders. Een sterk resultaat tijdens het Franco Fun Festival kan het trio Battryn-Huygens-Boonen in een ideale positie plaatsen voor aanvang van de ‘Hankook 25 Hours VW Fun Cup’ op 13 en 14 juli.

VW Fun Cup - Clubsport Racing
VW Fun Cup - Clubsport Racing
Op de tweede auto van Clubsport Racing komt voor het eerst dit seizoen een volledig Vlaams drietal in actie. Philip Vandewalle en Olivier Aerts blijven uiteraard aan boord op de #114 en worden in Francorchamps vergezeld door Gentenaar Charly De Munter, die tot vorig seizoen in actie kwam op de Biplace van Debersaques Racing Team. “Na enkele seizoenen in de tweezittercategorie vond ik dat het tijd was om me meten met de tenoren van het kampioenschap”, glimlacht De Munter. “Samen met Philip en Olivier is de voornaamste ambitie natuurlijk om ons te amuseren, want daarvoor is de VW Fun Cup per slot van rekening gecreëerd, maar we willen ook onze vijfde positie in het Pure-kampioenschap verbeteren en liefst het podium van Magny-Cours herhalen. Daarnaast is het Franco Fun Festival een echte generale repetitie voor de 25 Hours. Het wordt dus belangrijk om zoveel mogelijk kilometers af te malen om in juli zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan.”

De beide VW Fun Cup van het Brabantse team worden vanaf 25 en 26 mei in Spa-Francorchamps bovendien getooid in een prachtig nieuw design – met een onverwachte wending – en zullen allesbehalve onopgemerkt blijven in een peloton van een honderdtal VW Fun Cup. Het team bezorgde ons alvast een voorproefje (zie afbeelding) en binnenkort volgt een heuse onthullingsvideo. Hou hun Facebookpagina dus in de gaten!

Foto's: Clubsport Racing, Kronos Events/LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 15 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Franco Fun Festival.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons