van der Horst

Topper Mikel Azcona vervoegt Zengő Motorsport

Mikel Azcona
Mikel Azcona
Zengő Motorsport heeft zich aanzienlijk versterkt door, naast zesvoudig Hongaars toerwagenkampioen Gábor Kismarty-Lechner, ook belofte Mikel Azcona aan te trekken. Aan het stuur van de nieuwe en erg snelle CUPRA Leon Competición mag de 24-jarige Spanjaard komend seizoen zondermeer tot de titelkandidaten worden gerekend. Eerder had Zoltán Zengő ook al de Hongaarse belofte Bence Boldizs een WTCR-zitje gegund.
  • Dreamdrive
Zengő Motorsport
Zengő Motorsport
Met Zengő Motorsport, het Hongaarse team zonder hetwelk gamer Norbert Michelisz zich nooit tot racewinnaar én WTCR-kampioen had gekroond, zal dit seizoen weer rekening moeten gehouden worden. Na een sabbatjaar pakt het team van de wat eigenzinnige,richissime Zoltán Zengő dankzij extra steun van de Hongaarse MOL Group uit met drie nagelnieuwe CUPRA Leon Competición, waarvan er één aan Mikel Azcona wordt toevertrouwd. Een reglementswijziging maakt het mogelijk drie wagens per team in te zetten wanneer één van de rijders in aanmerking komt voor de Rookie Award.

Mikel Azcona - PWR Racing Cupra
Mikel Azcona - PWR Racing Cupra
De jonge, soms nog wat impulsieve TCR Europe-kampioen anno 2018 ontpopte zich in zijn debuutjaar tot één van de WTCR-smaakmakers. Aan het stuur van de PWR Racing Cupra lukte hij in Vila Real een eerste zege en eindigde hij zesde in het eindklassement, net achter rallycrosskampioen Johan Kristoffersson die in extremis met de rookietitel ging lopen.

 
Bence Boldisz
Bence Boldisz
De nieuwe, voor de TCR-series ontworpen CUPRA bleek tijdens tests steeds erg snel en moet Azcona - in tegenstelling tot rookie Bence Boldizs (23) en de 43-jarige veteraan Gábor Kismarty-Lechner die ongetwijfeld leergeld zullen betalen - in staat stellen zich in de zegestrijd te mengen. Of dit al meteen op de Salzburgring het geval zal zijn dient afgewacht; Zengő neemt de drie CUPRA's pas volgende week in ontvangst en kan nauwelijks nog testen voor de start het seizoen. Azcona die veel tijd in de simulator doorbrengt en met de CUPRA TCR tevens het Spaans uithoudingskampioenschap betwist, ziet hier nauwelijks een probleem: hij kent immers én de auto, én de serie én de omlopen, en bewees tijdens de veelbesproken finale in Maleisië bovendien het contact niet te schuwen. 

Foto's: FIA WTCR & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 28 augustus 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons