van der Horst

Toyota's LMP1-straatwagen: De Toyota GR Super Sport Concept

Toyota GR Super Sport Concept
Toyota GR Super Sport Concept
Mochten we in december al een glimp zien van de Toyota GR Super Sport Concept, dan zijn daar nu de beelden! Op de Tokyo Autosalon 2018 werd Toyota’s vooruitblik op de toekomst van de sportwagen gepresenteerd: de Toyota GR Super Sport Concept. Als basis dient de Le Mans-bolide van het Japanse merk, de TS050 Hybrid.
  • De Swert Opticiens
Toyota GR Super Sport Concept
Toyota GR Super Sport Concept
Toyota Gazoo Racing, de sportafdeling van de Japanners, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het conceptmodel. Optisch is de hypercar sterk afgeleid van de Toyota TS050 Hybrid racewagen, zoals de haaienvin die uit het dak van de cockpit groeit. Onderhuids heeft de GR Super Sport Concept ook veel gemeen met de LMP-1 van Toyota. De aandrijving komt van een 2,4 liter V6 biturbo gekoppeld aan elektromotoren, bekend van de TS050 Hybrid. Volgens de Japanners is het hybridesysteem in staat om 1000 pk te leveren. Het studiemodel is geschoeid op 330 millimeter brede banden met 18-inch velgen.

Toyota GR Super Sport Concept
Toyota GR Super Sport Concept
De Toyota GR Super Sport Concept is volgens Shigeki Tomoyama, president Toyota Gazoo Racing, het begin van een nieuwe strategie in de ontwikkeling van sportieve modellen in de Toyota catalogus. “In tegenstelling tot het ontwikkelen van productieauto’s naar sportwagens, bekijken we hoe we de beschikbare kennis opgedaan in de autosport kunnen onderbrengen in onze straatauto’s”, aldus Tomoyama.”Hoewel het wat tijd vergt voordat je de kans krijgt om achter het stuur te kruipen, hoop ik dat de GR Super Sport Concept tenminste een voorproefje geeft van waarop wij ons richten met onze volgende generatie sportwagens”. Een indicatie of en wanneer de hypercar in productie gaat maakten de Japanners niet bekend.

Toyota GR Super Sport Concept
Toyota GR Super Sport Concept
Toyota Gazoo Racing presenteerde op de Autosalon ook het strijdwapen voor de 24 uur van de Nürburgring. De Lexus LC maakt zijn debuut in de etmaalrace op de Nordschleife. Piloten van dienst zijn Takeshi Tsuchiya, Takamitsu Matsui, Naoya Gamo en Yuichi Nakayama.



Foto's: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Varia op zondag 14 januari 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons