van der Horst

Truck GP Zolder: DVB RACING beleeft geslaagd weekend in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

DVB Racing: Van Hooydonk-Wauters - Porsche 997 Cup
DVB Racing: Van Hooydonk-Wauters - Porsche 997 Cup
DVB RACING heeft een meer dan geslaagd vijfde weekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux achter de rug. Het team uit Willebroek behaalde op Limburgse bodem één zege, één tweede plaats en één derde plek, een podiumhattrick dus. Koen Wauters won op Circuit Zolder de tweede sprintrace van het weekend en was daar uitermate tevreden mee. Op één meeting van het einde van het seizoen, maakt de andere rijder in de kleuren van DVB RACING, regerend kampioen Jeffrey van Hooydonk nog steeds kans op de titel, een titel waarover in Zandvoort op 18 en 19 oktober zal beslist worden.
Circuit Zolder was de vijfde afspraak van het seizoen voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en dat tijdens de FIA Truck GP, een evenement waar 15.000 toeschouwers naar afzakten.

“Autosport blijft een goed platform om sport en zaken te combineren, zowel voor een business-to-business partner als voor bedrijven die het grote publiek willen bereiken. De goede opkomst in Zolder, samen met een behoorlijke media-aandacht bewezen dat nog maar eens”, legt Frank Thuriaux, de drijvende kracht achter het team uit. “Bovendien investeert de organisatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in een mooie hospitality, waar plezier en zaken perfect kunnen gecombineerd worden. Ook volgend seizoen willen wij in deze competitie verder gaan en rijders of potentiële partners nodig ik graag uit in Zandvoort voor de finale van het seizoen.”

Op het asfalt verliep het weekend sportief zeer goed voor het team. “Onze eerste wedstrijd eindigde voor Jeffrey Van Hooydonk met een derde plek, weliswaar achter onze rechtstreekse rivaal in het kampioenschap. Omdat Jeffrey in de derde race, samen met Koen dan weer een plaats beter deed dan Xavier Maassen, is de stand van zaken na dit weekend eigenlijk ongewijzigd”, aldus nog Thuriaux. “Xavier Maassen en Jeffrey Van Hooydonk voeren het kampioenschap aan. In Zandvoort zullen zij, beide overigens hele snelle rijders en ook bijzonder faire piloten, onderling uitmaken wie zich kampioen 2014 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux mag noemen. Uiteraard hoop ik, samen met het hele team dat wij de titel in eigen huis mogen houden.”

Tussen de beide races, was er uiteraard nog de tweede sprintrace, waar Koen Wauters het stuur van de Porsche nam. Het werd een zeer leuke en onderhoudende tweede sprintrace van het weekend op Circuit Zolder. Vooraan zagen we een intensief gevecht voor de zege, tussen Carlos Rivas en Mickey Bertram, meteen op de huid gezeten door Koen Wauters. En zo vaak met twee vechtende partijen, was het de derde die met de zege aan de haal ging. Wauters pakte in de zesde ronde de eerste plek en stond die niet meer af. DVB RACING pakte dus de eerste plek. Koen Wauters was dan ook bijzonder opgetogen: “Ik heb echt genoten van deze race want het was vechten van de eerste tot de laatste meter. Na al mijn ereplaatsen was het echt eens leuk om bovenaan het podium te staan. Overigens heeft het team in de nacht van zaterdag op zondag heel hard gewerkt om een probleem met aandrijving op te lossen en ik kan de technische crew niet gepaster bedanken dan met een zege.”

DVB RACING PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 25 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Truck Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons