van der Horst

Turkije vervangt Canada

Het podium in Turkije 2020
Het podium in Turkije 2020
Een echte verrassing mogen we het niet noemen, het gerucht deed immers al langer de ronde, de Grote Prijs van Canada gaat ook in 2021 niet door en wordt vervangen door een wedstrijd in Turkije. De GP van Turkije gaat door van 11 tot en met 13 juni, dezelfde datum die voorzien was voor de Canadese race.
De reden voor het schrappen van de GP van Canada laat zich raden, de coronapandemie die nog steeds niet bedwongen is. De organisatie had nochtans een reeks voorstellen gedaan om de race te laten doorgaan in de best mogelijke sanitaire omstandigheden maar de Canadese gezondheidsraad vond het niet voldoende om de race in veilige omstandigheden te laten plaats vinden. Daarnaast was de verplichte quarantaine van veertien dagen niet haalbaar voor het F1-personeel.

Om het circuit van Montreal te vervangen kwamen twee omlopen in aanmerking, Hockenheim en Istanboel. Het is dit laatste circuit dat uiteindelijk verkozen werd op basis van zijn geografische ligging. Istanboel ligt immers niet zo ver van Bakoe waar een week eerder de GP van Azerbeidzjan plaats zal vinden en alzo kan men de reisafstand voor de teams beperken.

Foto: Racing Point
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 28 april 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons