van der Horst

TUSC: Pickett Racing kiest voor Oreca 03

Pickett Racing - Oreca 03
Pickett Racing - Oreca 03
Muscle Milk Pickett Racing heeft bekend gemaakt met welke wagen het zal deelnemen in de prototype klasse van het Tudor United Sportscar Championship (TUSC). De allerlaatste ALMS-kampioenen nemen na twee jaar alweer afscheid van Honda Performance Development (HPD) en zullen in 2014 beroep doen op een Oreca 03 chassis, uitgerust met de populaire Nissan LMP2-krachtbron. Samen met de twee HPD’s (ESM) en Lola’s (Mazda) en de enkele Morgan (OAK Racing) komen er dus zes LMP2’s uit in de P-klasse, naast evenveel DP’s en de enkele DeltaWing Coupé.
  • Hamofa Performance
Pickett Racing - Oreca 03
Pickett Racing - Oreca 03
De rijdersbezetting blijft ook in 2014 ongewijzigd, Lucas Luhr en Klaus Graf verdedigen de Muscle Milk kleuren dan ook opnieuw in de knap bestickerde Franse prototype. Het team van Greg Pickett heeft voorts ook een LMPC-bolide klaar staan, al staat deze pas als eerste reserve op de PC-deelnemerslijst. De wagen zal zijn debuut maken ter gelegenheid van de ‘Roar before the Rolex 24’ te Daytona (3-5 januari).

Een uitgebreide blik op de deelnemerslijst voor het eengemaakte Amerikaanse uithoudingskampioenschap kan u hier raadplegen.

Foto's: Pickett Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 19 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons