van der Horst

Tweede en vierde startplaats voor PK Carsport bij debuut in GT2 European Series

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
In Monza wordt dit weekend de allereerste manche van de Fanatec GT2 European Series verreden. Op vrijdag vonden twee kwalificatiesessies plaats die de startgrid bepaalden voor de twee races die dit weekend op het programma staan. PK Carsport begon het weekend uitstekend met een tweede tijd voor Bert Longin in de eerste kwalificatie terwijl Peter Guelinckx met de Audi R8 LMS GT2 de tweede kwalificatie als vierde afsloot. De pole positions gingen naar de High Class Racing Audi en de SVC Sport Lamborghini.
High Class Racing - Audi R8 LMS GT2
High Class Racing - Audi R8 LMS GT2
Anders Fjordbach was in de eerste kwalificatie de snelste (1:50.153) met de High Class Racing Audi R8 LMS GT2. Bert Longin haalde alles uit de kas maar strandde op 0.3 seconde van de pole. Met de derde tijd voor Luca Pirri (LP Racing) legde Audi beslag op de drie eerste plaatsen op de startgrid. Michael Vergers (Speed Factory Racing Porsche 911 GT2 RS) klokte de vierde tijd en was snelste in de Am-klasse. Veteraan Hans Joachim Stuck (True Racing) was de snelste KTM-rijder met de vijfde tijd, hij bleef Christoph Ulrich (Sportec Motorsport KTM X-BOW GT2) en Jordan Witt (Toro Verde GT Lamborghini Huracan) voor.

SVC Sport Management - Lamborghini Huracan Super Trofeo GT2
SVC Sport Management - Lamborghini Huracan Super Trofeo GT2
In de tweede kwalificatie voerde KTM de toon met een snelste tijd voor Peter Kox (True Racing by Reiter Engineering), voor teamgenoot Stefan Rosina. Beide wagens werden na de sessie bestraft voor een inbreuk op artikel 41.7.2 waarop de SVC Sport Management Lamborghini Huracan Super Trofeo van Patrick Zamparini, die de derde tijd realiseerde, naar de pole opschuift. Kris Rosenberger, teamgenoot van Hans Joachim Stuck, kreeg zo de tweede chrono in handen terwijl Adrian Spescha (Sportec Motorsport KTM X-BOW GT2) en Peter Guelinckx (PK Carsport Audi R8 LMS GT2) opschoven naar de plaatsen drie en vier. Stéphane Ratel zelve reed de achtste tijd met de LP Racing Audi.

Foto's: Fanatec GT2 European Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op vrijdag 16 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons