van der Horst

Tweede Team Mulsanne-Alfa gaat naar Luca Filippi

Luca Filippi
Luca Filippi
Net als Vuković Motorsport had ook Team Mulsanne nog een onbemande bolide in de workshop staan. Die werd vandaag door de teamleiding voor het hele WTCR-seizoen toegewezen aan de Italiaan Luca Filippi. Omdat de deal echter na het afsluiten van de inschrijvingen tot stand kwam, komt Filippi ook tijdens de vijf overige meetings als wildcard-rijder met de tweede Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR by Romeo Ferraris aan de start.
Luca Filippi (35) zal dit seizoen dus de Team Mulsanne-garage delen met Jean-Karl Vernay die recent door Romeo Ferraris Operations Manager Michela Cerruti de andere Alfa kreeg toegewezen. De man kan reeds op een lange, succesrijke eenzittercarrière terugblikken en maakte het mooie weer in IndyCar, Formula E, GP2 en Auto GP. Hij verrichtte ook testwerk voor Honda in F1, maar ging vorig seizoen voor de eerste maal vreemd door de monoposto in te ruilen voor een toerwagen en voor de TCR Europe-series te opteren.

Als houder van een wildcard kan Filippi dit seizoen geen punten scoren en krijgt hij telkens 20kg extra ballast mee aan boord van de Italiaanse schone.

Foto: Romeo Ferraris



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 9 september 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons