van der Horst

Tweevoudig kampioen Kenny Herremans opnieuw met FordStore Feyaerts

Kenny Herremans - FordStore Feyaerts
Kenny Herremans - FordStore Feyaerts
Het heeft even geduurd, maar nu is de kogel door de kerk: tweevoudig Fiesta-kampioen Kenny Herremans gaat voor een vierde seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup en blijft hiervoor trouw aan FordStore Feyaerts!
  • Hamofa Performance
“Na drie seizoenen en een tweede kroon, leek het moment rijp om de stap te zetten naar een andere en snellere klasse en in dat verband kreeg ik enkele mooie voorstellen,” zegt Kenny over de winterse gesprekken. “Bovendien was Tom Feyaerts bereid te wachten op mijn finale beslissing. Dat liet mij toe redelijk relax de uitkomst van de gevoerde gesprekken te bekijken, omdat ik desgevallend, met steun van AM Afsprakenmaker, kon terugvallen op mijn zitje bij FordStore Feyaerts in een discipline die ik zeer goed ken en waarin ik opnieuw in de ideale context kon racen.  Gezien zij mij zó graag terug wilden  inlijven, kon ik dit voorstel niet langer weigeren.” 
 
In 2018 heette Kenny de eerste Fiesta-kampioen, na een pittig duel met Ayrton Redant in de laatste race, de laatste ronde. In 2019 verloor hij op hetzelfde TT Circuit Assen op zijn beurt in de laatste ronde de titel aan David De Saeger. Voor 2020 moest hij op zoek naar een andere Ford-partner, nadat trouwe Geert Van den Bossche verkoos om niet meer mee te doen aan de Fiesta Cup, en vond onderdak bij FordStore Feyaerts. Na afloop van de derde (en uiteindelijk laatste) meeting verliet Kenny Circuit Zandvoort als puntenleider, voor Junioren Tomas De Backer en Milan De Laet… 
 
“Iedereen wist dat het annuleren van een vierde meeting in de lucht hing en de puntenstand na deze derde meeting dan zou gelden als eindklassement,” blikt Kenny terug op het bizarre slot van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup. “Met drie races op één dag en hierdoor weinig tijd om mogelijke schade te herstellen, besloten wij geen onnodige risico’s te nemen. Ik heb de eerste twee races met het hoofd gereden en vrede genomen met tweede plaatsen, ja, achter respectievelijk Tomas De Backer en Milan De Laet. Moet gezegd zijn dat het nieuwe duo Feyaerts-Herremans na een moeilijke start snel naar elkaar is toegegroeid en bleek dat we elkaar perfect aanvulden. Voor de derde en dus beslissende race kon ik aldus beschikken over een piekfijn geregelde auto en slaagde ik erin om mijn rechtstreekse concurrenten achter mij laten. Ervaring en koersinzicht maakten het verschil. Niettemin waren zowel Tomas als Milan sterke tegenstrevers en ik verwacht hen opnieuw als mijn rechtstreekse concurrenten voor de overwinningen, de punten en de strijd voor de Belgische titel!” 
 
Binnen de structuur van FordStore Feyaerts krijgt Kenny, opnieuw, het gezelschap van team owner Tom Feyaerts en niet op zijn minst debutant Junior Planckaert. 
 
“De Fiesta Cup heeft getoond dat het een ideale formule is voor beginners, zoals ikzelf trouwens, en onze resultaten – twee keer kampioen in het Ford Dealer Team Championship én kampioen met Kenny – en uiteraard onze link met Bert Longin, hebben de entourage van Junior Planckaert ervan kunnen overtuigen met ons in zee te gaan,” licht Tom toe. “De komst van drie auto’s heeft ons wel genoodzaakt onze structuur te verruimen. Ik had even overwogen om de helm aan de haak te hangen, maar Joris Vanhoovels en Raf Pireyn, onze vaste en zeer gedreven mecaniciens, hebben hun rangen versterkt en daarenboven zorgt Team Longin voor de nodige ondersteuning. Ik kan dus met een gerust geweten telkens achter het stuur kruipen van ‘mijn’ Fiesta! Ik heb vorig jaar in dat bewuste laatste weekend getoond dat ik op de piste mijn mannetje sta en dat motiveert mij nog meer om in het peloton mijn plek op te eisen. Liefst zo hoog mogelijk in het klassement, natuurlijk.” 
                                                                                                            
Naast de komst van drie auto’s valt voor dit vierde seizoen van FordStore Feyaerts nog op dat Kenny Herremans een ander startnummer kreeg toegekend! Het vertrouwde #32 ruimt op de kampioenenauto plaats voor #3! 
 
“Heeft een symbolische waarde,” lacht Kenny. “Net zoals ikzelf twee keer algemeen schitterde, won FordStore Feyaerts twee keer het Ford Dealer Team Championship en gezien wij samen gaan voor een derde succes, was de keuze voor het startnummer 3 snel gemaakt!” 
 
Organisator V-Max Racing Management bevestigde ondertussen dat het vierde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup van start gaat op 10 en 11 april met de Openingsraces op Circuit Zandvoort. Nadien gaat het voor de Spa Euro Race richting ‘het mooiste circuit ter wereld’ en volgt met de Supercar Madness de derde afspraak. Met de Gamma Racing Day zijn we toe aan het eerste bezoek aan TT Circuit Assen en trekken we voor het Racing Festival een tweede keer naar de Ardennen. Traditioneel valt het doek over de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Hankook Finale Races op TT Circuit Assen.

Ford Fiesta Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 30 maart 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons