van der Horst

Uitgestelde of geschrapte wedstrijden blijven binnenstromen

Rode vlag kwalificatie Belcar TT Circuit Assen
Rode vlag kwalificatie Belcar TT Circuit Assen
Met de corona-crisis in volle gang en nu er nog geen einde in zicht is, ziet het er naar uit dat vele landen hun strenge maatregelen uitrekken tot latere datums. Helaas moeten de organisators van wedstrijden en kampioenschappen hier ook in volgen, waardoor er de laatste dagen wederom veel kalenderwijzigingen doorgevoerd worden.
Stienes Longin versus Alon Day
Stienes Longin versus Alon Day
Gezien vandaag Motorsport UK - de automobielfederatie van het het Groot-Brittannië - een ban op autowedstrijden heeft uitgesproken tot op zijn minst 30 juni, vallen er weer een resem wedstrijden van de kalender. Zo bevestigde SRO al dat het zijn manches in Brands Hatch en Silverstone zal moeten schrappen, terwijl de British GT nu al vier wedstrijden moet verzetten waardoor hun openingsmanche op dit moment de Spa Speedweek is. Ondertussen mogen we nu ook al de Nascar Whelen Euro Series bij toevoegen, die het fel gesmaakte American Speedfest noodgedwongen moet schrappen op de originele datum. De organisatie liet weten dat het zich in de komende dagen nog ging uitspreken over een nieuwe datum.

Turner Motorsport - BMW M6 GT3 #96
Turner Motorsport - BMW M6 GT3 #96
Langs GT-zijde is ondertussen ook al de derde manche van de NLS geschrapt begin april en besloot de organisatie van de International GT Open om hun manche in Paul Ricard te verschuiven naar augustus. Ook hier zou Spa-Francorchamps nu de openingsmanche worden begin juni. Aan de andere kant van het water heeft IMSA vandaag een aantal wijzigingen aan de kalender uitgebracht. Zo verschuift de Grand Prix of Mid-Ohio van begin mei naar eind september. Niet alleen deze manche krijgt een nieuwe datum, de wedstrijd in Laguna Seca wordt een week (4 tot en met 6 september) naar voren geschoven - omwille van de 24 Uren van Le Mans - terwijl Petit Le Mans een week achteruit schuift en nu tussen 14 en 17 oktober verreden zal worden.

Adrian Fernémont - Skoda Fabia R5
Adrian Fernémont - Skoda Fabia R5
Als laatste komt de rally-tak er ook niet ongeschonden uit. In de WRC worden zowel de manches van Italië en Portugal uitgesteld, terwijl ook de twee openingswedstrijden van het ERC - Rallye Azores en Rallye Islas Gran Canarias - een andere datum kregen. Op Belgische bodem kwam vandaag ook het nieuws dat de Rally van Wallonië niet zal doorgaan. Of het wel degelijk om een schrapping of gewoon om uitstel gaat, is nog niet bekend.

Foto's: Martijn Wouters - PK Carsport - BMW - Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 25 maart 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons