van der Horst

Ulysse De Pauw, Edouard Mondron en Gilles Smits op de #2 DRM Autographe

DRM Motorport - VW Fun Cup #2
DRM Motorport - VW Fun Cup #2
In de loop der jaren is de #2 ‘DRM-Autographe’ een onweerlegbare zegekandidaat geworden. Na vorig jaar het beste resultaat uit zijn geschiedenis geboekt te hebben, met een derde plek in het algemene klassement van de VW Fun Cup powered by Hankook, wordt er in 2020 opnieuw gemikt op overwinningen en de titel.
“Een terugblik op het voorbije seizoen leert ons dat we tot driemaal toe naar de overwinning hadden kunnen rijden, mits wat meer geluk”, legt Matthieu de Robiano uit, directeur van DRM Motorsport. “Het volledige team is gemotiveerd als nooit tevoren om de titel te veroveren met onze dierbare #2, de topwagen sinds het ontstaan van DRM in 2014. Vorig jaar was er slechts een rijder voor het volledige seizoen. Ditmaal hebben we het voordeel om over een vast rijdersteam te beschikken voor de zeven races van het kampioenschap, zonder een eventuele versterking voor de 25 Hours te vergeten. Een stabiele line-up is een extra troefkaart voor de #2 in de jacht naar het best mogelijke resultaat.” 

DRM Motorport - VW Fun Cup #2
DRM Motorport - VW Fun Cup #2
Edouard Mondron was een van de hoofdrolspelers van de finale van het Zolder Fun Festival, waar hij de eindmeet bereikte als leider in de wedstrijd. Na het team van de #2 ‘DRM-Autographe’ vervoegd te hebben in de tweede helft van 2019, zal hij ditmaal zes van de zeven wedstrijden betwisten aan het stuur van de bolide in de kleuren van het bedrijf gespecialiseerd in de inrichting van bedrijfs- en eerstehulpvoertuigen. “Voor mij is het altijd geweldig om de kleuren van DRM Motorsport te verdedigen”, glimlacht de voormalige BRCC-kampioen. “Sinds mijn eerste optreden voor het team van Matthieu de Robiano in 2016 was ik onder de indruk van het professionalisme, dat in de loop der jaren alleen maar is gestegen. Deelnemen aan de VW Fun Cup powered by Hankook betekent puur geluk. Het niveau van het kampioenschap is hoogstaander dan ooit. Het zijn echte sprintraces met minieme verschillende na uren wedstrijd. Maar eens de zwart-witgeblokte vlag getoond wordt, vervaagt de rivaliteit en drinken we samen een glas.”

Edouard Mondron is een gekend gezicht bij DRM Motorsport, maar dat is niet het geval voor Ulysse De Pauw. Deze grote belofte van de Belgische autosport betwist zijn eerste volledige seizoen in de VW Fun Cup, nadat hij eerder al tweemaal aan de start had gestaan in de competitie van Kronos Events. “Ik ben erg gelukkig dat Autographe heeft geaccepteerd om Ulysse dit jaar te ondersteunen bij zijn twee programma’s”, gaat Matthieu de Robiano door. “Deze historische sponsor voor DRM Motorsport draagt zijn steentje bij aan de campagne van Ulysse in de Britse Formule 3, en ondersteunt ons meer dan ooit door hem aan het stuur te plaatsen van onze beroemde #2. Ik ben er zeker van dat hij snel zal bevestigen waarom hij zo’n grote belofte is en dat we hem van heel dichtbij zullen moeten volgen in 2020.”
 
DRM Motorsport - VW Fun Cup
DRM Motorsport - VW Fun Cup
Aangezien er geen enkele clash is met zijn programma in het Britse F3-kampioenschap, kan de 18-jarige jongeman uit Grez-Doiceau de zeven wedstrijden van het kampioenschap afwerken. “Toen de kans zich voordeed om te racen met de #2 ‘DRM-Autographe’, heb ik meteen geaccepteerd”, legt Ulysse uit. “Ook al ben ik afkomstig uit de eenzitters, ik kom zonder pretentie aan de start. De VW Fun Cup is een van de, misschien wel de meest competitieve discipline van België. Maar met DRM Motorsport beschik ik over een uitstekende omkadering om de beteren zoveel mogelijk te benaderen. Bedankt aan het hele team voor deze kans!”

Last but not least zal Gilles Smits, de snelste apotheker van de paddock, voor het tweede opeenvolgende seizoen uitkomen op de veelkleurige Evo3. Voor deze gewezen kartrijder was het vanzelfsprekend om het avontuur met DRM Motorsport voort te zetten. “In 2019 kreeg ik de kans om met DRM mee te strijden voor de zege, dus ik kon het daarbij niet laten”, geeft Gilles toe. “Ik ben erg gelukkig om samen met Edouard te racen, met wie ik vorig jaar prachtige avonturen heb beleefd. Het is eveneens fantastisch om een team te vormen met Ulysse, die ik al van kleins af aan ken uit de kartsport. Ik was getuige van zijn ontwikkeling tot een van de beste Belgische beloftes op circuit. Tot slot is het een eer om komend seizoen deel uit te maken van een van de te kloppen teams.”

Afspraak op 21 en 22 maart voor de aftrap van de VW Fun Cup powered by Hankook 2020 op het Circuit Jules Tacheny de Mettet, waar de #2 ‘DRM-Autographe’ twaalf maanden geleden in extremis de zege heeft gemist. Er hangt revanche in de lucht tussen Samber en Maas…

Persbericht VW Fun Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 11 maart 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons