van der Horst

Hungaroring: Yann Ehrlacher verstevigt leiderspositie met derde zege (race 2)

Yvan Muller - Yann Ehrlacher
Yvan Muller - Yann Ehrlacher
Lynk & Co lukte zondagmiddag in race 2 zoals verwacht de dubbelslag met een derde seizoenzege voor Yann Ehrlacher, door oom Yvan Muller racelang afgeschermd voor mogelijke aanvallen van Jean-Karl Vernay, de bouillante Fransman eindigde andermaal op het podium. Polesitter Bence Boldizs (Zengo Cupra) viel door een slechte start dadelijk terug maar wist titelkandidaat Esteban Guerrieri af te houden om zevende te eindigen voor de Argentijn. In de stand loopt Ehrlacher nu veertig punten op laatstgenoemde uit. Gilles Magnus miste kompleet zijn start maar remonteerde mede dankzij verschillende incidenten knap naar de twaalfde plaats.
Jean-Karl Vernay - Team Mulsanne Alfa Romeo
Jean-Karl Vernay - Team Mulsanne Alfa Romeo
Het scenario lag reeds voor de start vast: polesitter Boldizs zou al snel door buurman Muller en de als derde gestarte Ehrlacher worden ingerekend, waarna de oom zijn kozijn voorrang zou verlenen en de puntenleider beschermen voor nader onheil. En zo geschiedde ook. Nathanaël Berthon van zijn kant kwam slecht weg en moest zijn vierde stek afstaan aan Vernay die Muller de hele race op de huid zou zitten.

Nestor Girolami's titelkansen kregen een heuse knauw nadat de Argentijn Mikel Azcona in de openingsronde zwaar aantikte en ook zelf nog werd geramd, met opgave voor beiden als gevolg.
Coronel wiens Audi bij de clash ook in de klappen had gedeeld reed zich in de kijker door contacten met de Hyundai's van achtereenvolgens Gabriele Tarquini en Luca Engstler. De jonge Duitser knalde hierbij hard in de vangrail maar ging zeker niet vrijuit bij het incident dat de safety car uitlokte. Coronel kreeg een drive through al is niet meteen duidelijk voor welk incident de Comtoyou-rijder werd bestraft.

Toen de safety de baan ruimde maakte Vernay het Ehrlacher en Muller erg makkelijk door dadelijk een grote kloof te laten vallen. Vernay zelf kreeg nog af te rekenen met Santiago Urrutia maar behield zijn derde stek. Achter de Uruguayaan tikte Nathanaël Berthon als vijfde aan, de Audi-rijder moest zich in de slotronden nog reppen voor de vanuit 15de stelling geremonteerde Norbert Michelisz. Boldizs, Guerrieri,Tassi en Monteiro vervolledigen de top tien.

Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus vertrok andermaal helemaal als laatste en kon hierdoor de startlichten niet eens zien. De Schotenaar was dan ook nog niet helemaal klaar waardoor hij zijn motor liet afslaan. Een heel eind achter het peloton vertrokken, remonteerde de Comtoyou-rijder nog naar de twaalfde plaats. Een handvol punten kan niet voorkomen dat onze landgenoot in de puntenstand wegzakt naar de achtste plaats. Muller wipt over Coronel naar de derde plaats, Vernay komt achter Coronel op plaats vijf postvatten.

Hungaroring - Uitslag Race 2

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 18 oktober 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons