van der Horst

Valencia: Alex Lynn besluit tweede testdag als snelste

Alex Lynn - Mahindra Racing
Alex Lynn - Mahindra Racing
De tweede preseason testdag voor de Formule E in Valencia zit er op en het was Alex Lynn die de snelste tijd op de tabellen zette. De Brit liet met de Mahindra-bolide net voor het einde van de namiddagsessie een 1:11.941 noteren en was hiermee de tweede rijder die onder 1:12 dook, nadat António Félix da Costa (DS Techeetah) hetzelfde deed in voormiddag. Daarnaast was er ook nog de zogenaamde testrace, waar Nico Müller (Dragon/Penske Autosport) als eerste over de meet kwam. De race werd in de aanvangsfase evenwel gedomineerd door Nissan en Mercedes.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De laatste jaren werkt men ook een zogenaamde testrace af, om te wennen aan de omstandigheden rond een full course yellow en safety car periode. Naar gewoonte werken heel wat rijders niet de volledige race af en dat was ook nu het geval. Wat opviel, was dat Nissan e.Dams het voortouw nam. Oliver Rowland voerde de forcing, voor teamgenoot Sébastian Buemi. Net daar achter waren beide Mercedessen van Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne te vinden. Maar alle vier piloten besloten uiteindelijk de race niet uit te rijden, waardoor Müller de eer kreeg om als eerste over de meet te rijden.

Voor het overige sloot Vandoorne de dag af met een elfde tijd, waarbij de Rumbekenaar twee tiende trager was in de namiddag dan in de voormiddag. Nu volgt een rust- en mediadag alvorens het hele veld aan een laatste testdag begint op dinsdag.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 29 november 2020.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons