van der Horst

Valencia: Maximilian Günther besluit testweek als snelste

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Vandaag stond de laatste testdag op het menu in aanloop naar het zesde seizoen van de Formule E. Net zoals woensdag werden in de voormiddag gewone testritten afgewerkt, terwijl in de namiddag een tweede simulatiewedstrijd werd afgewerkt. Maximilian Günther sloot uiteindelijk de testweek af als snelste. In de ochtend was het nog zijn landgenoot Pascal Wehrlein die met de Mahindra de snelste tijd op de tabellen zette, maar in het laatste uur van de testweek ging Günther er met zijn BMW onder met een 1:15.087. Tevens was dit ook de snelste tijd over alle testdagen. Bij de simulatiewedstrijd ging deze keer "de zegekrans" naar Sébastien Buemi met zijn Nissan e.Dams.
Pascal Wehrlein - Mahindra Racing
Pascal Wehrlein - Mahindra Racing
De ochtend verliep eigenlijk vrij rustig. Slechts éénmaal diende de testsessie stopgezet te worden nadat Alexander Sims met zijn BMW de geïmproviseerde chicane raakte op het rechte stuk en daardoor schade opliep aan zijn ophanging. De toptijd in de ochtend ging naar Wehrlein, die een 1:15.190 uit zijn mouw schudde. Ook deze ochtend lagen de tijden dicht bij elkaar met maar liefst 22 wagens van de 24 binnen de seconde. De Belgen bleven - zoals bijna de hele week overigens - vrij achteraan qua tijden. Stoffel Vandoorne besloot de ochtend op een vijftiende plek, terwijl Jérôme D'Ambrosio op plaats 21 de ochtend afsloot.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
In de namiddag kregen we dan een extra simulatiewedstrijd voorgeschoteld. Daar was het Sébastien Buemi die deze keer als snelste uit de bus kwam. De Zwitser bleef uiteindelijk de Porsche van André Lotterer voor met een miniem verschil, terwijl Edoardo Mortara met zijn Mercedes aangedreven Venturi als derde over de lijn bolde. Direct daarna kregen we nog een uur puur testrijden voorgeschoteld, al liep dit niet van een leien dakje. Vanwege de vele neutralisaties - onder meer voor Vandoorne die van de baan ging - besloot de organisatie de testsessie met 15 minuten te verlengen. Ergens tussen de neutralisaties door lukte het Günther om de snelste tijd op de tabellen te zetten, wat uiteindelijk ook de beste tijd van de testweek was.

Nu alle teams genoeg data hebben kunnen verzamelen, kunnen de ingenieurs alles finetunen zodat zij klaar zullen zijn voor het eerste weekend eind november in Riyadh.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 18 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pre-Season Valencia.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons