van der Horst

Valencia: Robin Frijns snelste tijd van de dag - Stoffel Vandoorne wint simulatierace

Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Vandaag stond de tweede testdag op het menu dat net als vorig jaar in twee gesplitst werd. De voormiddag werd voorbehouden aan een pure testsessie, maar in de namiddag hielden de teams een gesimuleerde wedstrijd van 31 rondjes op het Circuit Ricardo Tormo. Bij de echte test in de voormiddag was het Robin Frijns die de snelste tijd van de dag klokte en zo voor een tweede dag op rij Envision Virgin Racing aan de top zette. In de simulatiewedstrijd daarentegen was het Stoffel Vandoorne die de rest overvleugelde.
  • St. Paul
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
De ochtend was er nochtans veel animo op de piste waarbij de drie uur durende sessie maar liefst vijf keer moest stilgelegd worden. Vier piloten kwamen in aanraking met de muren in Valencia terwijl Daniel Abt zijn wagen bewust stil liet vallen op het tracé. Eén van de slachtoffers was ook onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio met zijn Mahindra. Voor het overige zette Frijns zijn snelste tijd - een 1:15.377 - pas in het laatste kwartier op de tabellen. Hiermee bleef hij de BMW's van Maximilian Günther (+ 0.057 sec) en Alexander Sims (+ 0.060 sec) voor. Oliver Rowland (Nissan e.Dams) en Nico Müller (GEOX Dragon) vervolledigden de top vijf.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
In de namiddag werd er net zoals vorig jaar een simulatierace georganiseerd. Daar kregen de piloten de kans om een race over de standaard 45 minuten af te werken, wel met twee safety-car procedures en een full course yellow erbij. Na 31 rondjes kwam Stoffel Vandoorne als winnaar uit de bus. De Rumbekenaar mocht vanaf een vijfde plaats starten en moest opboksen tegen onder meer Edoardo Mortara (Venturi), Alexander Sims en Pascal Wehrlein (Mahindra). Vandoorne overvleugelde de tegenstand en eindigde uiteindelijk net voor Antonio Félix da Costa (DS Techeetah). Het laatste uur werd gewoon als testsessie afgewerkt, al werden er daar geen nieuwe toptijden neergezet.

Morgen is het een rustdag in Valencia, waardoor de derde en laatste testdag op vrijdag zal doorgaan en dat vanaf 9 uur.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 16 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pre-Season Valencia.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons