van der Horst

Valencia: Sam Bird sluit eerste dag af als snelste

Sam Bird - Envision Virgin Racing
Sam Bird - Envision Virgin Racing
Vandaag werd de eerste testdag afgewerkt in aanloop naar het zesde seizoen van de Formule E en het was Sam Bird die als eerste bovenaan eindigde. De Brit realiseerde op het laatste moment van de training met zijn Envision Virgin Racing Audi de beste tijd van de dag met een ronde in 1:15.570. Hiermee bleef hij de BMW van Maximilian Günther (+ 0.093 sec) en de DS Techeetah van Antonio Félix da Costa (+ 0.111 sec) voor. Günther is diegene die zich het meeste toonde vandaag, nadat hij in de voormiddag de beste tijd op de tabellen zette. De sessies moesten ook een paar keer stilgelegd worden en ook bij de nieuwe constructeurs is het nog wat aftasten.
James Calado - Panasonic Jaguar Racing
James Calado - Panasonic Jaguar Racing
Tijdens de voormiddag waren het vooral de nieuwkomers die in de problemen kwamen. De eerste neutralisatie kwam er door James Calado die met zijn Jaguar de barrieres raakte en daarbij zijn ophanging brak. De Brit werd terug gebracht naar de pits, waar de mecaniciens het euvel al na 2 uur verholpen hadden. Nog twee slachtoffers waren Nyck de Vries (Mercedes) en Neel Jani (Porsche). De Vries viel stil op de baan door een technisch probleem, waardoor de huidige Formule 2-kampioen pas laat in de namiddag nog een paar rondjes op zijn teller kon zetten. Jani daarentegen mocht een kruis maken over de eerste testdag aangezien het team besloot om van chassis te veranderen.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Terwijl vooraan de vaste namen het mooie weer maken, moesten nieuwbakken constructeurs Porsche en Mercedes op zoek naar het goede ritme. André Lotterer strandde met zijn Porsche op een veertiende plaats op meer dan negen tiende seconde van Bird, terwijl de beste Mercedes aangedreven wagen die van Edoardo Mortara was. Hij eindigde onder de banner van Venturi op een vijftiende stek. Aan Belgische zijde was het ook een moeizame dag. Jérôme D'Ambrosio reed in totaal 37 rondjes en kon in de namiddag zijn eerdere tijd niet verbeteren. Stoffel Vandoorne daarentegen maalde in de namiddag 40 rondjes af om data te vergaren, maar zat met zijn besttijd van de voormiddag al op bijna twee seconden van Bird.

Morgenvroeg om 9 uur gaat de tweede testdag van start.

--- UITSLAG EERSTE TESTDAG FORMULE E VALENCIA ---

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 15 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pre-Season Valencia.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons