van der Horst

Valencia: Titel voor Vittorio Ghirelli – tegenslag voor Derdaele

Vittorio Ghirelli - Hendriks Motorsport
Vittorio Ghirelli - Hendriks Motorsport
Wilde Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport) zeker zijn van de titel dan moest hij de tweede finale race van de EuroNASCAR 2 winnen en dat was wat de Italiaan deed. Ghirelli startte pas als negende maar haalde de ene tegenstander na de andere in totdat hij in de zevende ronde voorbij Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport) ging en naar de zege en de titel reed. Dylan Derdaele (CAAL Racing) nam vanuit het midden van het veld een blitzstart waarbij hij verschillende plaatsen won maar werd aangetikt. Voor hem was de race al in de eerste ronde voorbij.
Vittorio Ghirelli - Hendriks Motorsport
Vittorio Ghirelli - Hendriks Motorsport
Dauenhauer had voor de start een voorsprong van acht punten op Ghirelli, maar de Duitser worstelde al heel het weekend met het rijgedrag van zijn wagen. Ook in de laatste race liep het niet optimaal voor Dauenhauer die zich tevreden moest stellen met de vierde plaats. Ook Nicholas Risitano (Solaris Motorsport) en Vladimiros Tziortzis (Alex caffi Motorsport) passeerden Dauenbauer en pakten de twee overige podiumplaatsen. Dauenhauer troostte zich met de rookietitel.

Alessandro Brigatti (Feed Vict Racing) pakte de vijfde plaats. Zijn teamgenoot Simon Pilate werd zesde en derde bij de rookies. Julia Landauer bracht haar PK Carsport bolide als tiende over de lijn en werd in de eindstand voor de rookies derde.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard
   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons