van der Horst

VGL Racing kijkt vooruit na geslaagd debuut in Mettet

VGL Racing
VGL Racing
VGL Racing, het team dat we kennen uit onder meer het Belcar Endurance Championship met de opvallende Saker RapX, zette in 2018 zijn eerste stappen in de VW Fun Cup powered by Hankook. Het kampioenschap beviel en dus tekende het Antwerpse team ook dit jaar present bij de seizoensopener in Mettet, een circuit dat tot dusver onbekend terrein was voor de troepen van Patrick Lefèvre en Kelly Van Gansen.
  • Heinz Performance
"Het is wat wennen om niet in de paddock van Zolder of Spa te staan, maar ik ben blij dat we hier zijn", vertelt Patrick Lefèvre aan Autosport.be. "We hebben onze wagen tijdens de winter een revisie gegeven en willen dit jaar een aantal wedstrijden uit het kampioenschap betwisten. Een lastige kalender noopt ons evenwel tot een mogelijk forfait in enkele races. De line-ups liggen nog niet vast, omdat we in onderhandeling zijn met enkele rijders. Eén van die rijders is trouwens Henk Rogiers, een absolute debutant (waarbij Autosport.be eerder reeds op de koffie ging n.v.d.r.) die alles nog moet leren, maar zich bijzonder snel aanpast."

VGL Racing - VW Fun Cup #67
VGL Racing - VW Fun Cup #67
VGL Racing was in Mettet - met het viertal Kata Bozo, Henk Rogiers, Kurt Bultynck en Cédric Wauters - pas aan zijn derde VW Fun Cup-race toe, maar het team heeft duidelijk een stap voorwaarts gezet in vergelijking met vorig seizoen. "Wij als team hebben nog wat werk voor de boeg", blijft Lefèvre realistisch. "De eerste race was geslaagd, vooral omdat we nu zeer goed beseffen waar onze werkpunten nog liggen. We gaan nu de tijd nemen om een grondige evaluatie te doen en daarna sterker voor de dag te staan. We hebben de eerste acht uur racen exact afgesloten op de plaats die we verwacht hadden, dus dat is alvast heel bemoedigend."

Cédric Wauters bleef bij zijn debuut in de VW Fun Cup binnen een seconde van Kevin Caprasse, de man die de snelste wedstrijdronde op zijn naam liet zetten. De Gentenaar en gewezen finalist van de GT Academy had het best naar zijn zin: "Ik heb genoten van de intense strijd en zal dit seizoen nog meer in actie komen. Hier in Mettet had ik gehoopt op een klassement in de bovenste helft van het veld, maar dat is net niet gelukt. Onze ambitie voor de toekomst is dus duidelijk."

Het team uit Wuustwezel maakt zich op voor de tweede race van het kampioenschap: de uitstap naar Magny-Cours. Cédric Wauters is er opnieuw bij en wordt voor de gelegenheid versterkt door Maarten Perdieus, een routinier uit de discipline.

Foto's: Martijn Wouters - Kronos Events/LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in VW Fun Cup op dinsdag 16 april 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons