van der Horst

Vijf manches in 2020 voor Ligier European Series

Wagens Ligier European Series
Wagens Ligier European Series
Tijdens de 4 Hours of Spa vorig weekend werd ook de kalender vrijgegeven voor de allereerste Ligier European Series, een kampioenschap dat uitsluitend open zal staan voor de nieuwe Ligier JS P4 en de Ligier JS2 R. Zij zullen namelijk in het zog van de European Le Mans Series blijven en vergezellen het tijdens vijf verschillende manches, waaronder ook in Spa-Francorchamps. Daarnaast werd er ook meer uitleg gegeven inzake het format dat gehanteerd wordt voor de serie.
  • Dreamdrive
De Ligier JS2 R en de Ligier JS P4
De Ligier JS2 R en de Ligier JS P4
In tegenstelling tot de ELMS en de Michelin Le Mans Cup zullen de Ligiers maar één vrije training voorgeschoteld krijgen van een uur alvorens zij twee kwalificatie-sessies zullen afronden van 20 minuten. Dit zal allemaal doorgaan op vrijdag, terwijl er twee races van een uur zullen afgewerkt worden, een op zaterdag en een op zondag. Betreft piloten mag men oftewel alleen ofwel in duo de races afwerken. Aangezien alleen piloten die of de graad zilver of brons hebben mogen deelnemen, heeft de organisatie besloten dat er geen twee zilve geklasseerde rijders op één wagen mogen deelnemen.

Qua kalender volgt de serie gewoon de manches van de ELMS werd vorige vrijdag bekend gemaakt, op uitzondering van Silverstone. Hiermee zal het seizoen eveneens van start gaan in Barcelona en eindigen in Portimão.
Ligier European Series kalender 2020:
2-4 april  Barcelona
8-10 mei   Monza
17-19 juli  Le Castellet
18-20 september  Spa-Francorchamps
23-25 oktober  Portimao

Foto's: Gerd Moors - Ligier AutomotiveDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 24 september 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons