van der Horst

50 deelnemers voor testdagen - Weinig Belgen

Start BGTSEC Paul Ricard 2016
Start BGTSEC Paul Ricard 2016
Morgen, maandag, en overmorgen staan de jaarlijkse voorseizoentesten in de Blancpain GT series op het menu. Traditioneel trekt de karavaan naar de hypermoderne omloop in Paul Ricard en dit jaar mag promotor SRO vijftig deelnemers verwelkomen. Op de deelnemerslijst die de organisatie vrijgaf en u lager op deze pagina integraal kan terugvinden, treffen we evenwel maar een beperkte Belgische inbreng aan.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Belgian Audi Club Team WRT vaardigt twee bolides af, een voor Josh Caygill, Jon Venter en Niki Mayr-Melnhof en een tweede Audi R8 LMS voor Stuart Leonard, Robin Frijns, Jake Dennis en Jamie Green. De andere rijders voor 2017, zoals Marcel Fässler en Benoit Tréluyer of landgenoten Enzo Ide en Dries Vanthoor testten eerder al op Monza of Misano.

Nicolas Vandierendonck
Nicolas Vandierendonck
Bentley Team M-Sport trekt ook naar Le Castellet met twee wagens, waarbij we zoals verwacht Maxime Soulet zien aantreden, terwijl Christian Kelders staat ingeschreven bij Saintéloc Racing en ook Nicolas Vandierendonck, vorig jaar nog aan het werk op een Corvette C6.R van SRT, in actie komt met een Lamborghini Huracán GT3 ter voorbereiding van zijn seizoen in de GT Sports Club.

Jeroen Mul & Louis Machiels
Jeroen Mul & Louis Machiels
Tot slot vinden we bij Pro-Am deelnemers ook twee Belgen terug. Zo staat Louis Machiels opnieuw op de deelnemerslijst, de Limburger vindt op de Pro-Am AF Corse Ferrari 488 Niek Hommerson, Andrea Bertolini terug. Daarnaast komt Bernard Delhez uit op een Lamborghini Huracán van Team HB Racing, een wagen die hij deelt met Gilles Vannelet en Dominic Jöst.

Emil Frey Racing - Jaguar G3
Emil Frey Racing - Jaguar G3
Meer dan tien constructeurs tekenen present in Zuid-Frankrijk waarbij we ook exoten als de Lamboghini R-EX en de Emil Frey Jaguar aan het werk zien. De testdagen worden morgenvroeg om 9H op gang getrapt en de piste blijft open tot 17H, waarbij er tussen 13H en 14H een uurtje geluncht wordt. Op dinsdag wordt dat programma nogmaals herhaald.

--- Deelnemerslijst Blancpain GT Series testdagen Paul Ricard 2017 (pdf) ---

Foto: Arne Simons, Vincent Wouters, Niels Vaeck & Thems Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Series op zondag 12 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Testday Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons