van der Horst

Vila Real geschrapt, seizoen start pas in augustus

Vila Real
Vila Real
Door de mondiale uitbraak van het coronavirus waren eerder al de WTCR-meetings in Marrakech, op de Hungaroring en de Nordschleife van de kalender geschrapt. Vandaag liet ook de organisator van de manche in Vila Real weten dat de races in de straten van het Portugese stadje geen doorgang kunnen vinden. Normaal fungeert de Slovakia Ring-meeting nu als seizoensopener maar CEO François Ribeiro stelt te werken aan een herziene kalender die van eind augustus tot november zou lopen.
Vila Real
Vila Real
Het blijft puzzelen voor promotor François Ribeiro om tot een volwaardige kalender voor 2020 te komen. Liever dan keer op keer wedstrijden te moeten schrappen gaat de Fransman thans voor een meer realistische aanpak van het coronaprobleem.

In een reactie op de Vila Real-annulatie zegt Ribeiro dat de herziene WTCR-kalender klaar is en volgende week ter goedkeuring aan de FIA wordt voorgelegd. "De teams werden constant op de hoogte gehouden, Eurosport Events en de FIA doen er alles aan om van eind augustus tot in november een compact seizoen bomvol actie op poten te zetten. Een kalenderscenario dat de WTCR-karavaan moet toelaten een onuitgegeven 2020 veilig door te komen."

Hoewel (nog) niet officieel bevestigd, impliceert Ribeiro's verklaring dat ook de meeting op de Slovakia Ring, alsook (de reeds als vangnet voor de geschrapte Hongaarse en Duitse heats fungerende) meetings op Motorland Aragon en op de Salzburgring van de WTCR-kalender worden afgevoerd.

Omdat een WTCR-seizoen zonder een Europees luik weinig waarschijnlijk lijkt, moet ervan uitgegaan worden dat ook aan de vier Aziatische meetings in China, Zuid-Korea, Macau en Maleisië zal worden gesleuteld.

Foto's: Hans van Onsem

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 18 april 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Slovakiaring en Aragon.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons