van der Horst

Vila Real: Norbert Michelisz lukt pole voor race 1

Norbert Michelisz met Augusto Farfus (BRC Racing)
Norbert Michelisz met Augusto Farfus (BRC Racing)
Norbert Michelisz kan zaterdagnamiddag in de openingsrace op de stratenomloop van Vila Real een uitstekende zaak doen in de puntenstand. De Hongaar stuurde zijn BRC Hyundai i30 N in de kwalificatiesessie voor race 1 naar een nieuw kwalificatierecord, daar waar puntenleider Esteban Guerrieri door een sensorprobleem niet beter deed dan een negentiende chrono. Net als Michelisz die voor een tweede pole tekende, dook ook merkgenoot Augusto Farfus onder het één jaar oude record; met de Brazilaan monopoliseert Hyundai zodoende de eerste startrij. Yann Ehrlacher bleek met een derde tijd veruit de snelste van het Lynk&Co-kwartet, de jonge Elzasser start als derde voor Rob Huff, Ma Qinghua en Nick Catsburg. Net als in beide oefensessies wist enkel Jean-Karl Vernay (WRT) met een twaalfde tijd enig weerwerk voor Audi te bieden, Frédéric Vervisch moest vrede nemen met een op deze omloop quasi uitzichtloze 21ste startplaats.
  • Circuit Zolder DTM
Onze landgenoot was wellicht een van de weinigen die een snelle ronde halfweg de sessie verknald zag door een full course yellow nadat Gabriele Tarquini een bandenstapel in één van de chicanes had omvergereden. De Italiaan, wiens Hyundai niet ongeschonden bleef, verloor bovendien zijn snelste chrono en Spiderman zou finaal als elfde worden afgevlagd. Met nog tien minuten op de klok knalde ook merkgenoot Nicky Catsburg tegen een bandenstapel aan waarbij de Nederlander eveens zijn besttijd, op dat ogenblik goed voor P2 achter Huff, moest inleveren voor een zesde startplaats achter de verrassend snelle Alfa Romeo van Ma Qinghua.

In tegenstelling tot de Hyundai's die nog tien kilogram meer ballast mee aan boord hadden dan de Honda's (+60kg) tekenden de Civic's niet present. Nestor Girolami deed met een veertiende chrono net iets beter dan merkgenoot Tiago Monteiro die voor eigen volk als vijftiende van start zal gaan. Kampioenschapsleider Guerrieri (P19) die door een sensorprobleem twee 'runs' verloren zag gaan, wacht deze namiddag een loodzware taak wil hij zijn voorsprong van veertig punten niet als sneeuw voor de zon zien wegsmelten.

Vila Real: Uitslag Kwalificatie Race 1

Kampioenschap:

1.Guerrieri 215p
2.Michelisz 175p
3.Björk 161p
4.Girolami 154p
5.Vervisch 132p

Foto: DPPI
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 6 juli 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons