van der Horst

Vila Real: Mikel Azcona (PWR Racing) lukt maidenzege (race 2)

Mikel Azcona - PWR Racing
Mikel Azcona - PWR Racing
Na een minder gelukkig optreden op de Nordschleife bewees Mikel Azcona nog maar eens uit welk hout hij gesneden is. Als derde van start gegaan op een omloop die hij dit weekend ontdekte, sloot de 23-jarige Spanjaard het tweede treffen in Vila Real af met een eerste, afgetekende WTCR-zege voor polesitter Ma Qinghua en Esteban Guerrieri. De Argentijn pakt zestien punten terug op Norbert Michelisz, de winnaar van de openingsrace moest met schade naar de kant. Jean-Karl Vernay (WRT Audi) en Nicky Catsburg (BRC Hyundai) maakten de top vijf rond. Frédéric Vervisch tikte als twaalfde aan, onze landgenoot verliest hierdoor zijn vijfde plaats in de puntenstand aan Azcona.
  • Powercars
Wie Vila Real zegt, zegt jokerronde en die bleek alvast in deze tweede wedstrijd beslissend. Bleef de startorde na het doven van de lichten ongewijzigd met Ma voor Guerrieri, Azcona, Catsburg en Vernay, dan zorgde voorin enkel de bewuste jokerlap voor positiewissels. Guerrieri verloor hierbij zijn tweede stek aan Azcona, de Spanjaard liet bij het jokeren zelf een status quo optekenen maar erfde de leiding toen Ma, nochtans ruim aan de leiding, zich bij het jokeren verslikte en achter de Spanjaard moest invoegen. Catsburg van zijn kant opteerde voor een erg late jokerronde, waarbij de Nederlander van de derde naar de vijfde plaats terugviel achter Guerrieri en Vernay.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de 21-jarige mecanicien van het Lynk&Co Cyan Racing-team die zaterdagavond totaal onverwacht was overleden.

Vila Real: Uitslag Race 2

Kampioenschap na race 2:

1.Guerrieri 231p
2.Michelisz 200
3.Björk 172
4.Girolami 167
5.Azcona 156
6.Vervisch 136
7.Muller 134...

Foto: DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 7 juli 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons