van der Horst

Vincent Desschans: "Een overhoopt Norma-succes dit jaar"

Triple One - Norma M20 FC
Triple One - Norma M20 FC
Nog voor de start van de eerste race van het Belcar seizoen 2019, mag de Norma M20 FC zich torenhoog titelfavoriet noemen. Waar de Franse proto de afgelopen jaren steeds meer op het voorplan trad, en in 2017 ook eindelijk de felbegeerde zege in de 24 Hours of Zolder pakte, bleef de wagen qua absolute aantallen wat achter op de GT-concurrenten. Niet zo dit jaar, met maar liefst tien exemplaren van de Norma M20 FC aan de start van de openingsmanche in het kader van de DTM-meeting te Circuit Zolder.
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
"Voor de start van het seizoen leken we wederom met enkele wagens te gaan groeien dit jaar", vertelt Norma Benelux-invoerder Vincent Desschans aan Autosport.be. "We rekenden op een vijf à zestal wagens, tot we plots nog extra aanvragen kregen. Daardoor staan we nu met tien Norma's aan de start van de beide sprintraces, een unicum in de Belcar. Meer en meer mensen zien het potentieel van de CN-proto's van Norma en al is het startveld dit weekend bijzonder groot en gaat het verkeer vast en zeker een factor vormen in de beide races, toch verwacht het gros van de Belcar-paddock een Norma op de grootste trede te zien."

QM Development - Norma M20 FC
QM Development - Norma M20 FC
Of het brede Norma-startveld ook zal aanhouden bij de volgende races? "Dat blijft wat koffiedikkijken", erkent Desschans. "Op jaarbasis zijn er minder teams ingeschreven, maar je kan altijd enkele rijders en teams hebben die race-by-race aanmelden. Zo verwacht ik bijvoorbeeld voor de wedstrijd in Spa-Francorchamps binnenkort enkele nieuwe namen. Spa blijft een circuit dat een enorme aantrekkingskracht heeft en bovendien is het met zijn vele snelle bochtencombinaties een uitgelezen omloop voor wagens als de Norma M20 FC."

T2 Racing - Norma M20 FC
T2 Racing - Norma M20 FC
Dit jaar tracht Norma Benelux de CN-competitie met Norma's binnen de Belcar verder te professionaliseren. "Met een startveld dat groeit, is het logisch dat we een volgende stap zetten", lacht Desschans. "Zo hebben we onze eigen vaste fotograaf en hebben we een tijdje geleden de Norma Driver Trophy boven de doopvont gehouden. Dit is een klassement binnen het Belcar Endurance Championship 2019, met een eigen puntentelling. Op het einde van het seizoen zal de best geklasseerde rijder een test in een LMP3 aangeboden krijgt van Norma Benelux. Met dit soort zaken trachten we een programma in Belcar met een Norma wat aantrekkelijker te maken voor de betrokken teams en rijders. Ik ben ook zeer blij met de steun en mogelijkheden die we krijgen van Circuit Zolder om binnen de Belcar 1-klasse de Norma Driver Trophy in te delen."

Foto's: Marnik Mouchaers & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons