van der Horst

Virtual 24H Zolder: Valkyrie Competition wint - Arnage Competition kampioen

Valkyrie Competition - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Valkyrie Competition - Lamborghini Huracan GT3 Evo
De Virtual 24 Hours of Zolder zitten er op en het is de Valkyrie Competition Lamborghini die als eindwinnaar uit de bus kwam. Fabio Besuch, Antoine Morlet, Jonathan Poulet en Gaetan Anger reden vanaf het begin een strategische race en bleven uit de problemen waardoor het kwartet de winst kon verzekeren. Aan de meet had het 45 seconden voorsprong op Arnage Competition van Ricardo Fereira, Jimmy Antunes en Carlos Diegues. Daarmee heeft het Belgische team genoeg punten verzameld om voor het tweede seizoen op rij het kampioenschap in de wacht slepen.
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Tijdens de laatste vier uren probeerde de roze Lamborghini van Arnage Competition nog dichterbij te kruipen op de deze van Valkyrie Competition, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Even kreeg Poulet nog schrik, nadat hij in het laatste kwartier in aanraking kwam met een tegenstander bij het uitkomen van de pits, maar hij kon gelukkig zonder problemen de race uitrijden en de winst behalen. Arnage strandde wel op 45 seconden, maar de tweede plaats leverde meer dan genoeg punten op om hun tweede titel op rij in de Virtual Belcar te behalen. Tot slot eindigde de Sim Formula Europe Audi op een welverdiende derde plaats. Ward Mallaerts, Bavo Follon, Hans Damiens, Koen Bevers en Dennis Kohl kenden de nodige problemen in het begin van de race, maar vochten terug naar een mooie podiumplek. Overigens een eerste podium dit seizoen voor het Duitse merk.

Art Simracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Art Simracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In Belcar 2 was er ook nog het nodige drama in de laatste vier uur. Na het wegvallen van GTE Racing by RedAnt, kenden ook hun naaste titelconcurrenten - ART Simracing en Flemish Simsports Yellow by Viraco - ineens een aantal problemen. Hierdoor kwam BeSim-Racing #S aan de leiding. Maar ART Simracing vocht terug, hield BeSim-Racing #S achter zich en zo mochten Filip Verbert, Kris Louwers, Laurens Stade, Robin Maas en Jamie Molema de klassewinst achter hun naam schrijven, voor Loïc Lamolle, Benjamin De Paepe, Gregory Vranckx, Ruben Vanbuel en Andrew Hopley. Maarten Dekens, Hans Poelmans en Christof Raes konden op het einde niet meer meevechten, gezien zij een serieus snelheidsverlies kenden vanwege een beschadigde motor, waardoor Flemish Simsports Yellow by Viraco als derde eindigde. Ondanks het uitvallen van GTE by RedAnt Racing, hadden Renzo Uylenbroeck, Maxim van den Hove en Senne Lanssens met Vince Peeters tijdens de race genoeg punten gesprokkeld om de titel te verzekeren.

Arnage Competition - BMW M4 GT4
Arnage Competition - BMW M4 GT4
Belcar 3 is een verhaal apart. Terwijl Fabrice Cornelis en Coen Klopman met hun Simtag eTeam Aston Martin in de tussenstand meer dan genoeg voorsprong hadden om de titel binnen te halen nog voor deze race, besloten beiden om bij Thomas Stockmans en Tom van de Kimmenade in te stappen op de Arnage Competition BMW, waar deze laatsten sinds deze zomer voor uitkomen. Het gevolg was dat zij heel de race domineerden en met een ronde voorsprong de race wonnen voor de Traxxis by JWS Motorsport Aston Martin van Jiri Crispeyn, Cédric Wauters, Robbe Janssens en Stefan Verhofsté. Met deze uitslag komen beide teams zelfs uit op hetzelfde aantal punten, waardoor zij de tweede plaats delen. Na een lastig seizoen voor Flemish Simsports Black by Viraco, kunnen ze dit toch in schoonheid afsluiten, met een derde plaats voor Kim Beheyt, Diego Haems, Hendrik de Graeve en Robin Deville.

Flemish Simsports Red by Viraco - Hyundai Elantra N TCR
Flemish Simsports Red by Viraco - Hyundai Elantra N TCR
Tot slot was er ook de dominantie in de race van de Flemish Simsports Red by Viraco Hyundai. Ben Thaens, Keanu Borgonjon, Rune Bobbaers, Thomas Leysen en Gilles Philippaert reden van start tot finish op kop en behaalden de winst met 25 ronden voorsprong op de BeSim-Racing #B Hyundai van Stephane Kerremans, Kenneth Vranken, Alex Baeyens, Jelle Verstraeten, Glenn Grondelaers en Stefan Le Guen, nadat zij met technische problemen op het einde van de race een tijd lang de pits moesten opzoeken. Voor Arnage Competition, die na de vele problemen deze 24 uur toch nog over de finish bolden, was het kijken of ze met hun Audi binnen de 50% van de algemene winnaar zaten. Dit was uiteindelijk het geval en zo behaalden Adam Pinczes, Leandro Anderrüti, Nuno Henriques en David Toth genoeg punten om toch de titel mee naar huis te nemen.

Hiermee zit het derde seizoen van de Virtual Belcar er op, waarbij Andy Jaenen, Ronald Moons en Rudy Steylaerts in race control terug kunnen blikken op een meer dan geslaagd seizoen en ook toe zijn aan een welverdiende rust, tot volgende week, wanneer de prijsuitreiking volgt van hun beide virtuele kampioenschappen.

Foto's: Virtual Belcar Series / Foto-gm.beDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 11 december 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons