van der Horst

Virtual Belcar organiseert Winter Series

Start Virtual 24 Hours of Zolder
Start Virtual 24 Hours of Zolder
Na een succesvol eerste seizoen van zowel de Virtual Belcar als de Zolder Touring Cup, is het uitkijken naar het tweede seizoen in 2021. Toch bleven Ronald Moons en Andy Jaenen niet stilzitten en om de tijd tussen beide seizoenen te overbruggen, wordt de Virtual Belcar Winter Series georganiseerd. Hoewel het concept amper wijzigt ten opzichte van de Virtual Belcar, zijn er toch een paar nieuwigheden op te merken.
  • STX Motorhomes
Het eerste seizoen in de Virtual Belcar e-Series omvatte vier klassen en die zullen ook aanwezig zijn in de Winter Series. Wat de wagens betreft, krijgen we wel een uitbreiding met de BMW M4 GT4. Die wagen werd toegevoegd in iRacing op het moment dat het seizoen reeds aangevat was. De organisatoren besloten daarom om de wagen niet meer in te zetten, maar te wachten op het volgende seizoen. Hiermee kunnen er twee verschillende merken starten in de Belcar 3-klasse tijdens de Winter Series.

Start Brezan 3 Hours of Spa
Start Brezan 3 Hours of Spa
De kalender zelf zal bestaan uit vijf races van vier uur op verschillende circuits. De start wordt namelijk op 27 november gegeven op het virtuele Donington Park en het kampioenschap zal eindigen op het Canadese circuit Mosport. Daarenboven verhuist de racedag ook van zondag naar vrijdag en zal de start van elke race om 20 uur gegeven worden. Net zoals tijdens de Virtual Belcar zal Simracersworld TV instaan voor de live-beelden tijdens het hele kampioenschap.

Kalender Virtual Belcar Winter Series

27 november 2020: Donington GP
18 december 2020: Spa
8 januari 2021: Road America
5 februari 2021: Zolder
26 februari 2021: Canadian Tire Motorsport Park

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op maandag 9 november 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons