van der Horst

Virtuele Fun op het gloednieuwe F1-circuit van Zandvoort!

De virtuele VW Fun Cup op het nieuwe circuit van Zandvoort
De virtuele VW Fun Cup op het nieuwe circuit van Zandvoort
Als de rondetijden neergezet tijdens de voorbereidende oefensessies een graadmeter vormen voor wat er woensdagavond staat te gebeuren, mag de VW e-Fun Cup powered by Hankook zich opmaken voor een boeiende tweede confrontatie. Kampioenschapsleider Julien Schein (#2 DRM Motorsport) wordt zonder twijfel een van de hoofdrolspelers op het vernieuwde, virtuele F1-circuit van Zandvoort, maar de concurrentie heeft haar huiswerk gemaakt!
 Een dubbele overwinning tijdens de eerste virtuele meeting op het Circuit de Spa-Francorchamps heeft Julien Schein een buffer opgeleverd in de voorlopige tussenstand, waar hij elf punten voorsprong telt op Simon Duterme (#22 Pro-Team). Aangezien een overwinning in de VW e-Fun Cup powered by Hankook twintig punten waard is, kan de man uit Doische dus met een zekere gemoedsrust naar de Nederlandse kust trekken (we noteren verder dat Kronos Events heeft nagedacht over een ventilatiesysteem om het gedigitaliseerde circuit van jodium te voorzien…).
 
Het Italiaanse kamp geeft zich duidelijk niet zomaar gewonnen, met een erg sterke Luca Vernole (#8 Team Wave Italy) en Gabriele Torelli (#406 8KS Warner Experience), even snel online als aan het stuur van een VW Fun Cup Evo3.
 
Ook de andere Belgen hebben niet stilgezeten tijdens de voorbereiding. Benoit Philips, de vertegenwoordiger van CG Racing in de competitie van Kronos Events, gaf tijdens de voorbereidende oefensessies slechts enkele fracties van een seconde toe op de referentietijd. Samen met Simon Duterme en Edouard Chevalier (#260 McDonald’s Racing), beiden op het podium in Francorchamps, zal hij de Belgische delegatie aanvoeren die het leven van de kampioenschapsleider zuur zal proberen maken.
 
Een peloton van dertig rijders wordt verwacht op de computerversie van het simulatieplatform van Assetto Corsa. Alle wedstrijden van de VW e-Fun Cup powered by Hankook zijn rechtstreeks te volgen via de live timing-pagina en op YouTube. Tijdens die live-uitzending wordt overigens ook de locatie bekendgemaakt van de finale van het kampioenschap, waarvoor tot woensdagavond 18 uur kan gestemd worden op de Facebookpagina van de VW Fun Cup.
 
Met ongeveer tien rijders binnen dezelfde seconde tijdens de testfase voor de tweede wedstrijd, zult u woensdagavond ongetwijfeld op het puntje van uw stoel zitten. De actie start om 20.30 uur met een eerste kwalificatiesessie van een halfuur, gevolgd door twee races van 45 minuten, onderbroken door een korte, tweede kwalificatie van tien minuten. De strijd is geopend!

Raadpleeg de deelnemerslijst hier.

VW Fun Cup pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 1 juli 2020.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons