van der Horst

VLN wordt NLS

Presentatie nieuwe logo NLS
Presentatie nieuwe logo NLS
De Veranstaltergemeinschaft Langstreckenmeisterschaft Nürburgring (kortweg VLN) gaat voortaan door het leven met een nieuwe naam. Het legendarische en Oerduitse uithoudingskampioenschap dat zich uitsluitend op de Nürburgring Nordschleife afspeelt heet vanaf 2020 'Nürburgring Langstrecken Serie', oftewel NLS. Met deze iets toegankelijkere branding wil de organisatie een nog groter publiek bereiken (voornamelijk internationaal), al neemt het daarvoor wel afscheid van een sterk lettermerk dat het sinds 1977 heeft opgebouwd.
  • Heinz Performance
2015 VLN DMV 250-Meilen-Rennen Nürburgring
2015 VLN DMV 250-Meilen-Rennen Nürburgring
"De Nürburgring is volgens een marktonderzoek een begrip dat bij 95 procent van de Duitse bevolking een belletje doet rinkelen, het is een merk dat enkel ons kampioenschap in de toekomst mag gebruiken," aldus Christian Stephani van VLN VV GmbH & Co. KG. "Dit versterkt onze status als de enige echte Nürburgring-serie die exclusief in de groene hel racet. Met het woordmerk 'Nürburgring' in het logo, is de thuisbasis van het kampioenschap op het eerste gezicht herkenbaar." Naast het officiële logo van de Nürburgring werd met de de Caracciola-Carrousel ook een van de meest iconische bochten van het Eifelcircuit in de vormgeving verwerkt.

Foto's: NLS & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op vrijdag 6 december 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons