van der Horst

Voorjaars Races: Nabeschouwing van EJ Automotive

EJ Automotive heeft in een bijzonder seizoen, samengebald in enkele maanden, heel veel progressie gemaakt en scoorde dit weekend, dankzij de Belgische belofte Milan De Laet zijn eerste zege in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. Het Limburgse team van Jurgen Evers en Gregory Eyckmans bewijst zo mee te spelen op nationaal niveau in onze vaderlandse autosport. Bovendien is Milan De Laet erg goed geplaatst om op het algemene podium van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium te eindigen en de jonge Brabander speelt nog volop mee voor eindwinst bij de Juniors in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. Afspraak over goed drie weken in Assen voor de finale van een bijzonder seizoen 2020.
  • LTF
Al tijdens de kwalificaties van de derde meeting van het seizoen werd duidelijk dat EJ Automotive meespeelde voor de knikkers. De jonge Pool Nikodem Wierzbicki, afkomstig uit de Poolse KIA merkencup, zette een knappe tweede tijd in de Nederlandse Fiesta Sprint Cup neer, terwijl Milan De Laet de polepositie scoorde bij de Belgische deelnemers. Meteen was de toon gezet en deze prima aanhef zou tijdens de drie wedstrijden een zeer mooi vervolg krijgen. De organisatie besliste immers om een race aan het schema toe te voegen om toch voldoende wedstrijden het ‘corona’ seizoen te kunnen inlassen. 

“Tijdens de eerste wedstrijd kreeg onze Poolse rijder met problemen af te rekenen en er was meteen ook wat schade aan de auto”, legt teammanager Jurgen Evers uit. “Het team heeft in een recordtempo de auto weer klaargestoomd, waarvoor mijn enorme dank overigens. Vooraan behaalde Milan zijn tweede podium van het seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium, hij werd derde op twee tienden van de tweede plaats en op anderhalve seconde van de zege, dat geeft meteen aan hoe close deze competitie wel is.”

Later die dag kwam volgde de ontlading: Milan De Laet reed naar de zege, voor onder meer ex-kampioen Kenny Herremans en de regerende Belcar-kampioen Dylan Derdaele. Meteen is duidelijk over welk talent de student automechanica uit Keerbergen beschikt. De Laet reed ook nog eens de snelste wedstrijdronde bij de Belgische deelnemers! “Ik denk dat onze wagen in de regen echt top is”, glunderde Jurgen Evers. “Op een droge ondergrond missen we misschien nog drie à vier tienden, maar onze crew heeft voor een natte ondergrond werkelijk een schitterende auto klaargestoomd en achter het stuur zit een zeer snelle jongen.” In de Nederlandse klassering scoorde Nikodem Wierzbicki een derde plaats, goed voor een dubbel feestje in de box van het team uit Bree. “Veel feesten was er niet bij”, lachte Milan De Laet, “want we moesten de derde race nog afwerken.” 

En nog was het sterke weekend voor Milan De Laet niet over, want in de derde race werd hij derde, zijn derde podium meteen van het weekend, terwijl zijn teamgenoot jammer genoeg de strijd moest staken.

“We hebben een uitzonderlijk weekend achter de rug en dat zie je ook in de puntenstand van het Belgische kampioenschap. Milan is nu vierde in de algemene stand en tweede junior, dat betekent dat wij er in Assen op 31 oktober en 1 november voluit voor zullen gaan!”, aldus nog Jurgen Evers.

Persbericht EJ AutomotiveSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op donderdag 15 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting "Voorjaars" races.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons