van der Horst

VW e-Fun Cup: Een explosieve finale in de Groene Hel

VW e-Fun Cup
VW e-Fun Cup
Het allereerste seizoen van de VW e-Fun Cup powered by Hankook, de virtuele competitie van Kronos Events, kent vanavond zijn kampioen. Op de legendarische Nordschleife (de digitale versie) van de Nürburgring mag Julien Schein (#2 DRM Motorsport) op zoek naar 13 punten om zijn titel binnen te halen, maar hij krijgt tegenstand van de vertrouwde rijders uit het kampioenschap... en een indrukwekkende reeks gastrijders!
  • Dreamdrive
Zes op zes: dat is het foutloze rapport van Julien Schein, de ongeslagen leider in het kampioenschap, hoewel hij in Zolder alle zeilen moest bijzetten om eerst Benoit Philips (#219 CG Racing) en later gastrijder Florian Bonjour (#13 Vaillante) achter zich te houden. De Franse Vaillant-rijder is er op de Nürburgring niet bij, maar zijn plaats wordt ingenomen door de al even veelbelovende Portugese simracer Daniel De Sousa. Zal ook hij de kleuren van de Franse stripheld in de voorposten van het peloton laten zien?
 
De Portugees is echter niet de enige simspecialist die het deelnemersveld komt versterken ter gelegenheid van de grote finale. Twee Belgen maken hun debuut in de VW e-Fun Cup powered by Hankook, maar zeker niet zonder ambities. McDonald's Racing maakt zijn terugkeer met Amandio Costa Paz aan het stuur van de #260, terwijl SGRT.be voor het eerst Jean-Ludovic Herman zal inzetten op de #331. Met daarbovenop ook de jonge Fransman Antoine Morelle op de #721 van Boost Young Pilots Project, wordt het drummen in de strijd voor de podiumplaatsen.

Strijd voor de bronzen medaille 

Waar de titel van kampioen en vicekampioen voor Julien Schein en Simon Duterme (#22 Pro-Team) bijna een zekerheid is, woedt de strijd voor de bronzen medaille in het kampioenschap. Benoit Philips hoopt na een sterke prestatie op Circuit Zolder op een volledig Belgisch eindpodium, maar daarvoor zal hij moeten afrekenen met de Italiaanse afvaardiging. Gabriele Torelli (#406 8KS Warner Experience) vormt de grootste bedreiging, maar ook Luca Vernole (#8 Team Wave Italy) is nog niet uitgeschakeld. Of komt de verrassing van zijn broer Matteo (#3 Team Wave Italy)?
 
Een dertigtal rijders maken zich op voor een ultieme confrontatie in de Groene Hel, onder wie ook rijder-journalist Martin Businaro, die na een knappe vuurdoop met de #50 Flower Power op Circuit Zolder staat te trappelen om zich een tweede keer te meten met de vaste deelnemers aan het kampioenschap. De journalist van La DH/Les Sports, SPEED Magazine en F1i zal eens te meer de kleuren van de Belgian VW Club verdedigen.
 
Door de uitzonderlijke karakteristieken van de Nürburgring, een uitdagende omloop van bijna 26 kilometer, werd het format licht aangepast. De dubbele confrontatie blijft op het programma staan, maar zowel beide kwalificaties (start van de eerste sessie om 20.30 uur) als beide wedstrijden zullen ditmaal 30 minuten duren.
 
Naar goede gewoonte kan de actie gevolgd worden op YouTube en er bestaat geen twijfel over dat de twee echte sprintraces de liefhebbers op het puntje van de stoel zullen krijgen, net als vorige week in Zolder. Voor de laatste keer dit seizoen kunnen we dus zeggen: ‘Gentlemen, start your computers!’

VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 15 juli 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons