van der Horst

VW e-Fun Cup: Een onverwachte verrassing op de startgrid

VW e-Fun Cup
VW e-Fun Cup
De allereerste editie van de VW e-Fun Cup powered by Hankook staat in de startblokken! Vanavond gaat het licht omstreeks 21 uur op groen voor de eerste kwalificatiesessie op het Circuit de Spa-Francorchamps, maar toch is er nog één laatste verrassing die we u niet willen onthouden: de deelname van het Boost Young Pilots Project!
Het BYPP (of voluit Boost Young Pilots Project), een project dat begin dit jaar het levenslicht zag, wil de jeugd begeleiden in de jacht naar een professionele carrière in de autosport, zonder daarbij het ecologisch aspect uit het oog te verliezen. Het is een kampioenschap dat net daarom uitsluitend betwist wordt op elektrische kartpistes in Wallonië en Vlaanderen, met erkenning van RACB Sport. Bovendien worden de leden op een professionele manier begeleid, zowel op als naast het circuit. 

Aangezien alle sportcompetities op dit moment stilgelegd zijn, werkt de vzw net als de VW Fun Cup aan de organisatie van een eigen, virtuele variant. Een deelname aan de VW e-Fun Cup powered by Hankook was dus een vanzelfsprekende volgende stap voor de partner van Kronos Events.

Quentin Laruelle, zelf actief als coach bij het Boost Young Pilots Project, bijt de spits af en krijgt de taak om de eerste wedstrijden voor zijn rekening te nemen aan het stuur van de virtuele Evo3 in de kleuren van het BYPP, Kronos Events en Wavre Indoor Karting. In de toekomst is het de bedoeling dat andere, ook jongere leden van het opleidingsprogramma, zijn plaats zullen innemen.

“We willen dat onze jongeren een kans maken om op een dag in de autosport te belanden en de VW Fun Cup is de perfecte manier om die jonge wolven de juiste uitdaging voor te schotelen”, legt Eric Vandooren uit, de Verantwoordelijke voor het Dagelijkse Bestuur. “Onze rijders zijn vertrouwd met de virtuele racewereld en het was dan ook een evidentie dat een van hen de kleuren van het Boost Young Pilots Project zal verdedigen in de VW e-Fun Cup. Ik ben ervan overtuigd dat dat virtuele kampioenschap een platform zal worden om de kwaliteiten van onze leden te demonstreren.”

VW Fun Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 10 juni 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons