van der Horst

VW e-Fun Cup: start van de tweede seizoenshelft in Spa-Francorchamps

VW e-Fun Cup
VW e-Fun Cup
Voor op het Circuit de Spa-Francorchamps het licht op groen gaat voor de 23ste editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup van 9 tot 11 juli, komen de simracers van de VW e-Fun Cup powered by Hankook in actie op het mooiste circuit ter wereld. Kampioenschapsleider Christof Raes (#415 Clubsport) gaat op zoek naar revanche in het European-kampioenschap na een tegenvallend resultaat in Zandvoort, terwijl Julien Cuvilliez (#278 Acome Racing) nog altijd de tussenstand aanvoert in de Belgian VW e-Fun Cup.
  • Prospeed Competition
Voor de tweede keer dit seizoen staan er geen twee sprintraces op het programma, maar wel een langere wedstrijd van 60 minuten met verplichte pitstop. Net als op 10 en 11 juli kan een snel uitgevoerde pitstop dus de overwinning opleveren. Bovendien worden de virtuele competities van Kronos Events in Francorchamps betwist bij zonsondergang, om zo volledig in de sfeer te komen van de 25 Hours!
 
European VW e-Fun Cup: Florian Bonjour (#13 Vaillante) en Senne Lanssens (#11 DDS Racing) jagen op hun prooi
 
Tweemaal kwam Christof Raes (#415 Clubsport Racing), tot dan toe ongeslagen, niet zonder kleerscheuren door de eerste ronde van de online wedstrijden in Zandvoort. De Antwerpenaar kon de schade in de tussenstand beperken, maar hij wil op het Circuit de Spa-Francorchamps orde op zaken stellen. Hij moet vooral Florian Bonjour (#13 Vaillante) en Senne Lanssens (#11 DDS Racing) achter zich zien te houden, maar zij zijn allesbehalve de enige kandidaten op een podiumplaats.
 
Om te beginnen is er uiteraard regerend kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport), vorig jaar een klasse apart tijdens de kwalificaties. Samen met Simon Duterme (#278 Pro-Team by Acome), erg snel tijdens de voorbereiding, en Calogero Lopez (#480 Milo Tourneur) is hij vermoedelijk de grootste kanshebber op een podium in de virtuele Ardennen.  
 
Belgian VW e-Fun Cup: op naar een verrassing?
 
Vanwege de technische problemen in Zandvoort nam organisator Kronos Events de beslissing om beide Nederlandse wedstrijden niet te laten meetellen voor het kampioenschap voor amateurrijders, liefhebbers en jonge wolven. Later dit jaar zullen die races worden ingehaald. Julien Cuvilliez (#278 Acome Racing) is daarom nog altijd leider in het kampioenschap, maar hij zal zijn beste beentje moeten voorzetten om in Spa-Francorchamps naar de zege te rijden. Op papier zijn de grootste kanshebbers twee andere rijders van Acome Racing: Anthony en Gaetan Rosa komen voor het eerst uit op de #4 van het team van Manu Nava en lijken voorlopig onklopbaar.
 
De Belgian VW e-Fun Cup powered by Hankook valt op woensdagavond te bewonderen, met start van de race omstreeks 20.40 uur. Vier dagen later, op zondagavond dus, is de European-competitie, maar de start wordt al om 19.20 uur gegeven om niet samen te vallen met de wedstrijd van de Rode Duivels. Om de debatten nog wat meer te kruiden, wordt de startgrid telkens bepaald aan de hand van een Super Pole-sessie, waarin alle rijders slechts één kans krijgen om hun talent te laten zien. Spektakel verzekerd!

VW e-Fun Cup powered by Hankook
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Simracing op woensdag 23 juni 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons