van der Horst

Wanneer stellen de F1-teams hun nieuwe bolide voor?

Valtteri Bottas - Mercedes-AMG Petronas Motorsport
Valtteri Bottas - Mercedes-AMG Petronas Motorsport
Over iets meer dan een week draaien de Formule 1-motoren weer op volle toeren tijdens de wintertesten op het circuit van Barcelona. Dat betekent dat de komende dagen in het teken zullen staan van de onthulling van de nieuwe bolides. Maar wanneer kunt u het nieuwe wapen van uw favoriete team ontdekken?
  • Shopa
De grote teams krijgen de eer om de spits af te bijten. Ferrari is morgen als eerste aan de beurt om het nieuwe strijdros van Sebastian Vettel en Charles Leclerc te tonen, gevolgd op woensdag door zowel Renault als Red Bull, het team van onze noorderbuur Max Verstappen. McLaren koos voor 13 februari (want 13 + 2 + 20 = MCL35...) om de F1 te onthullen waarmee een deel van de kloof met de 'grote drie' moet gedicht worden.

Wereldkampioen Mercedes heeft de livery voor 2020 al onthuld, maar de W11 ziet pas op 14 februari het daglicht. Ook Toro Rosso - sorry, Alpha Tauri - heeft zijn voorstelling komende vrijdag gepland.

De overige teams wachten tot volgende week, met Racing Point en Williams op maandag 17 februari. Zowel Alfa Romeo als Haas wachten tot de ochtend van de eerste wintertest om het doek te lichten van hun nieuwe auto.

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Er wordt de komende weken opnieuw tweemaal getest op het Spaanse circuit van Barcelona. Omwille van het grote aantal wedstrijden op de kalender, kwam het tot een comprimis: er zal voortaan niet tweemaal vier dagen, maar wel tweemaal drie dagen getest worden. De eerste test loopt van woensdag 19 februari tot en met vrijdag 21 februari, gevolgd door vier dagen pauze en de tweede testreeks, van woensdag 26 februari tot en met vrijdag 28 februari.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We have a full grid of launch dates! 🗓😀 . #Formula1 #F1

Une publication partagée par FORMULA 1® (@f1) le


Foto's: Mercedes-AMG Petronas Motorsport - Red Bull Racing  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons